Αδελφοκτονία στη Νέα Σμύρνη: Απολογείται αύριο στην ανακρίτρια ο 18χρονος δράστης

Αδελφοκτονία στη Νέα Σμύρνη: Απολογείται αύριο στην ανακρίτρια ο 18χρονος δράστης

«Ο μεγάλος μου εγγονός είναι πολύ καλό παιδί, έχει περάσει πολλά, έχει ψυχολογικά προβλήματα, έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομείο» αποκαλύπτει η γιαγία του

Ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας θα οδηγηθεί αύριο Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου ο 18χρονος που σκότωσε με ψαλίδι τον 16χρονο αδελφό του στο διαμέρισμά τους στη Νέα Σμύρνη, μπροστά στα μάτια της μητέρας και της γιαγιάς τους, καθώς και της συντρόφου του δράστη.

«Δεν έχω συνειδητοποιήσει τίποτα ακόμα, δεν ξέρω ποιον να θρηνήσω πρώτα. Το ένα παιδί που έφυγε από αυτή τη ζωή ή το άλλο μου παιδί που κινδυνεύει να μπει στη φυλακή;», είπε η μητέρα του 18χρονου, που σκότωσε τον αδελφό του για... μία μπλούζα. «Έλεγε στον αδελφό του "που είναι η μπλούζα μου;" και το παιδί που έφυγε, δεν την έδινε. Ο μικρός που έφυγε, έβρισε το σύντροφό μου, τον είχε σπρώξει σε μια γωνία και ο σύντροφός μου επειδή έχει σπάσει το χέρι, λόγω άμυνας το έκανε όλο αυτό», είπε η σύντροφος του 18χρονου.

Οι καταθέσεις για το έγκλημα στη Νέα Σμύρνη σοκάρουν. «Ετοιμάζαμε βαλίτσες για να φύγουμε ταξίδι στο εξωτερικό. Μάλωσα με τον αδελφό μου για μία μπλούζα, μου έριξε δύο γροθιές στο πρόσωπο και εγώ επειδή είχα το αριστερό μου χέρι σε γύψο, πήρα ένα ψαλίδι και τον χτύπησα μια φορά στα πλευρά του. Το έκανα για να αμυνθώ, πάνω στον καυγά», υποστήριξε ο 18χρονος. Στο διαμέρισμα επικράτησε πανικός. Ο 16χρονος δέχτηκε την επίθεση στο σαλόνι και την ώρα που έφθασε στην κουζίνα, κατέρρευσε.

«Ο μεγάλος μου εγγονός πήγε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στην κουζίνα και φώναζε: "Τόλη μου δεν το ήθελα, σύνελθε για μένα, θα γίνεις καλά", ενώ παράλληλα του έριχνε νερό. Η κόρη μου επειδή νόμιζε, ότι το τραύμα του μικρού δεν ήταν σοβαρό, μας είπε να πούμε, ότι ενώ αυτή έπαιζε με τον μικρό της γιο, αυτός έπεσε πάνω στο ψαλίδι που κρατούσε, για να μην κατηγορηθεί ο μεγάλος της γιος, αλλά καταλάβετέ τη, είναι μητέρα», είπε η γιαγιά των δύο αδερφών.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της γιαγιάς, ο 18χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ έχει νοσηλευτεί και στο νοσοκομείο. «Ο μεγάλος μου εγγονός είναι πολύ καλό παιδί, έχει περάσει πολλά, ήταν γενικά δυστυχισμένο παιδί, έχει ψυχολογικά προβλήματα, έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομείο» είπε χαρακτηριστικά. «Δεν ξέρω, αν αυτό θα το αντέξει και με τις τελευταίες συνομιλίες που είχα μαζί του, μου είπε, ότι "αν θα μπω μέσα, εγώ θα αυτοκτονήσω, θα βρω τρόπο"», είπε η μητέρα του 18χρονου.

Τι κατέθεσε στους αστυνομικούς ο πατέρας του 18χρονου

Ο πατέρας των παιδιών ανέφερε στην κατάθεσή του στην Αστυνομία: «Στις 26 Δεκεμβρίου, περίπου στις 20:14, με πήρε τηλέφωνο η πρώην σύζυγός μου και μου ανέφερε, ότι ο ένας μου γιος, ο μικρότερος, είχε ένα ατύχημα στο σπίτι και τραυματίστηκε με ένα ψαλίδι. Μου είπε, ότι αιμορραγούσε και ότι είχε κιτρινίσει και του είχε γυρίσει η γλώσσα. Εκείνη τη στιγμή είχε τις αισθήσεις του, αλλά δεν μπορούσε να μου μιλήσει. Τα παιδιά μου τα τελευταία χρόνια είχαν μπλέξει με κακές παρέες και είχαν επιθετική συμπεριφορά. Είχαν απασχολήσει την Αστυνομία πολλές φορές για ληστείες και κλοπές».

«Ο Τόλης ήταν η ψυχή της παρέας»

Φίλοι του 16χρονου δεν μπορούν να πιστέψουν πως η ψυχή της παρέας, όπως τον αποκαλούν, έφυγε μ αυτό τον τρόπο από τη ζωή. «Έδειχνε πάντα σεβασμό για όλους μας, πάντα μας έκανε να γελάμε. Εγώ περιμένω να μας πάρει ή ο Τόλης ή κάποιος γνωστός του να μας πει παιδιά τι είναι αυτά που κάνετε; Ο Τόλης ζει», λένε. «Ήταν ένα πολύ καλό παιδί, εγώ τον έζησα 4 χρόνια σαν φίλο, σαν αδελφό, κάναμε και διακοπές μαζί.. δεν ήταν βίαιος με τον αδελφό του, δεν τσακωνόντουσαν και πολύ συχνά».

«Είναι καλό παιδί, προσπάθησε να συνεφέρει τον αδερφό του»

«Είδα το ασθενοφόρο και ανέβηκα πάνω και είδα το παιδί στη κουζίνα αναίσθητο και του κάνανε ΚΑΡΠΑ» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο παππούς των δύο παιδιών. «Δεν είδα τίποτα. Σκόπιμο δεν ήταν και προσπαθούσε να του γυρίσει τη γλώσσα. Απο ό, τι άκουσα – δεν ξέρω ακριβώς – του έκανε ΚΑΡΠΑ ο αδελφός του. Είχε τρελαθεί το παιδί, ήταν άσπρο σαν πανί, ο αδελφός, ο οποίος σας είπα, ήτανε η κακιά στιγμή. Είναι πάρα πολύ καλό παιδί. Προσπαθούσε να τον συνεφέρει», πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος του 18χρονου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν είναι στυγνός εγκληματίας, δεν είναι δολοφόνος, είναι μία αδελφοκτονία, που δεν είχε καμία πρόθεση να την τελέσει, γιατί δεν είχαν ούτε υπηρεσιακό όφελος, ούτε διαφορά, είναι ένα μοιραίο γεγονός, το οποίο η δικαιοσύνη θα πρέπει να δει με ανθρώπινο μάτι, χωρίς βέβαια να μείνει ατιμώρητη η πράξη».