Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας – «Το μόνο που είχε μέσα του ήταν αγάπη»

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στον Βασίλη Καρρά στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας – «Το μόνο που είχε μέσα του ήταν αγάπη»

Αρκετοί συνάδελφοί του, όπως ο Αντώνης Ρέμος, η Πάολα, ο Νίκος Οικονομόπουλος και ο Χρήστος Μενιδιάτης είναι εκεί για να αποχαιρετίσουν τον μεγάλο ερμηνευτή

Στον γενέθλιο τόπο του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας – όπως ήταν η επιθυμία του – γίνεται σήμερα το μεσημέρι στις 12:00 η κηδεία του μεγάλου καλλιτέχνη, Βασίλη Καρρά.

Συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές αποχαιρετούν τον τραγουδιστή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την παραμονή των Χριστουγέννων σε ηλικία 70 ετών.

Βουρκωμένοι κάτοικοι του χωριού, συγγενείς, φίλοι αλλά και θαυμαστές του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή από όλη την Ελλάδα κατακλύζουν ήδη από νωρίς τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου, για να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία και στην ταφή του.

 

Καθ’ όλη την τελετή θα συνοδεύσει η φιλαρμονική ορχήστρα «ΑΠΟΛΛΩΝ» Ροδολίβους με μαέστρο τον Ευάγγελο Ανδρίκο.

Αρκετοί συνάδελφοί του, όπως ο Αντώνης Ρέμος, η Πάολα, ο Νίκος Οικονομόπουλος και ο Χρήστος Μενιδιάτης είναι εκεί για να αποχαιρετίσουν τον Βασίλη Καρρά.

 

Ο ίδιος είχε εκφράσει την επιθυμία του να ταφεί στο χωριό του, ενημερώνοντας, μάλιστα, τον πρόεδρο και φίλο του, Χρήστο Διαμαντίδη, να ετοιμάσει τον δρόμο προς το νεκροταφείο, όταν ένιωθε πως ήταν έτοιμος να φύγει.

Ο Χρήστος Διαμαντίδης, ανιψιός του Βασίλη Καρρά, μιλώντας για τον θείο του ανέφερε ότι έφυγε πάμπτωχος από το χωριό και επέστρεψε όταν είχε πλέον πετύχει, ενώ στάθηκε ευεργέτης για όλους, αλλάζοντας τη μορφή του χωριού με έργα, αλλά και βοηθώντας όσους είχαν ανάγκη.

«Το μόνο που είχε μέσα του ήταν αγάπη» – Συγκλονίζει ο μητροπολίτης Σικάγου και ξάδερφος του Βασίλη Καρρά

Ο μητροπολίτης Σικάγου και ξάδερφος του Βασίλη Καρρά, Ναθαναήλ, μίλησε στο «Πάμε Δανάη» για τον σπουδαίο τραγουδιστή. «Είμαστε πολύ λυπημένοι και παρακολούθησα την εκδημία του, την ακολουθία της κηδείας σήμερα και συγκινήθηκα με την αγάπη των ανθρώπων. Όλη η Ελλάδα πενθεί. Εμείς πενθούμε σαν οικογένειά του. Ήταν όντως άνθρωπος αγάπης. Βέβαια αγαπούσε τους ανθρώπους, τον συνάνθρωπό του και πάρα πολύ το χωριό του. Από εκεί ξεκίνησε, από το Κοκκινοχώρι, και εκεί θα ταφεί. Είναι πολύ συγκινητικό για εμάς», είπε αρχικά ο Σεβασμιώτατος Ναθαναήλ.

Εσείς πότε τον είδατε τελευταία φορά;

«Εγώ είχα την ευκαιρία να βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη -νομίζω ήταν τον Οκτώβρη, μετά από μία επίσκεψη στο Άγιον Όρος, και δόθηκε η ευκαιρία να πάω να τον δω στο νοσοκομείο. Ήταν η οικογένειά του εκεί. Ήταν χαρούμενος που έβλεπε γύρω του τους ανθρώπους του. Ήταν η σύζυγός του, οι άνθρωποι που αγαπούσε πολύ. Στο τέλος μου είπε: “Ξάδερφε, το μόνο που έχω μέσα μου είναι η αγάπη”. Το μόνο αξίζει στη ζωή είναι η αγάπη. Είναι μία πολύ ευλογημένη συνάντηση με έναν άνθρωπο, ο οποίος ετοιμαζόταν. Είχε βάλει κάποιες προτεραιότητες στη ζωή του. Αγαπούσε την οικογένειά του και τον συνάνθρωπο του. πίστευε και αγαπούσε τον Χριστό. Του έδωσα ένα εγκόλπιό μου ως δώρο, δεν είχα κάτι άλλο να του δώσω. Πήγα απροετοίμαστος στο νοσοκομείο», υπογράμμισε.

Για την αναστάτωση με μία φωτογραφία, ο ξάδελφος του Βασίλη Καρρά ξεκαθάρισε: «Λυπούμαι, έβαλα μία φωτογραφία από την τελευταία συνάντηση μαζί του και νομίζω ότι ο κόσμος στεναχωρήθηκε και θύμωσε και την κατέβασα. Δεν ήθελα να προκαλέσω έντονή ανησυχία στους θαυμαστές του. Εγώ το έβαλα σαν ξάδερφός του. Εύχομαι ο Θεός να τον αναπαύει».