Επίθεση στον εντατικολόγο του Ρίου Ανδρέα Ηλιάδη εξαπέλυσε στην απολογία της για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της
«Είχαμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στο Θεό και τον κ. Ηλιάδη, ότι έλεγε για εμένα ήταν ευαγγέλιο» είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην απολογία της αναφερόμενη στον εντατικολόγο του Ρίο, όπου νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα σε κρίσιμη κατάσταση μετά την ανακοπή.
Η κατηγορούμενη στράφηκε κατά του εντατικολόγου, που πρώτος μίλησε για το σύνδρομο Μινχάουζεν, θεωρώντας πως με τη συμπεριφορά του πρόδωσε την εμπιστοσύνη της. «Τόσο θέατρο… πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω. Τι του χάλασα δηλαδή; Δεν καταλαβαίνω το μένος αυτού του γιατρού, ενώ οι συνομιλίες μας ήταν άψογες. Έχω μείνει άναυδη με αυτόν τον άνθρωπο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναφέρθηκε σε διαλόγους τους που ηχογραφήθηκαν και είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά και στη συζήτηση που είχε ο Ανδρέας Ηλιάδης με ιατροδικαστή, στην οποία έλεγε, πως «κάτι κάνει στο παιδί» και η ίδια άκουσε τυχαία, μένοντας «με το στόμα ανοιχτό». «Άρχισε να με κατηγορεί ότι δεν κλαίω, ότι πηγαίνουμε με το Μάνο με καλά ρούχα και αρώματα στην εντατική… «Δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοια μάνα, είναι πολύ ψυχρή» ανέφερε, συμπληρώνοντας πως όταν τον ρώτησε στη συνέχεια, για ποιο λόγο τα λέει αυτά, εκείνος της απάντησε, ότι «δεν είναι συμπεριφορά γονέων εντατικής αυτή».
«Εγώ απάντησα, πως ακολουθώ τις δικές του οδηγίες. Αν θέλω να κλάψω, του είπα, να είστε σίγουρος ότι στο νεκροταφείο έχω μάρμαρα από δυο παιδιά και εκεί πάω και κλαίω. Εδώ που αναπνέει, που την πιάνω δεν θα κλάψω. Το είπα, είμαι πάγοκολώνα έτσι ήρθαν τα πράγματα στη ζωή μου. Το τι κάνω όταν φεύγω από εδώ δεν μπορεί να το ξέρει κανείς. Μου ζήτησε συγγνώμη …» περιέγραψε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επίσκεψη της στον ψυχίατρο που της κανόνισε ο γιατρός θεωρώντας πλέον, πως εκείνος κινήθηκε παρασκηνιακά, καθώς αυτό που της είχε πει ήταν ότι θα την συμβουλεύσει για το πως θα χειριστεί το παιδί.
«Πίστευα ότι μου έλεγε πως ήταν το σωστό. Παρότι άκουσα τις συνομιλίες του σε εκπομπές... Ήξερα ότι το παιδί ήταν στα χέρια του. Και να έβγαινε, από αυτόν θα εκτελούσαμε εντολές και για τα φάρμακα. Δεν ήθελα να του πάω κόντρα. Ήμουν αφοσιωμένη εκεί. Όμως ήξερα μέσες άκρες τι προσπαθούσε να κάνει αλλά δεν ήξερα αυτό που έμαθα εδώ ότι είχε πιάσει όλες τις νοσοκόμες και όλους τους γιατρούς… μέχρι και στη νεκροψία της Τζωρτζίνας ήταν το όνομα του, επενέβη και στο που θα γίνει η ιατροδικαστική της Τζωρτζίνας στην Πάτρα ή στην Αθήνα. Παντού ακουγόταν αυτό το όνομα. Δεν ήξερα ότι από πίσω είχε φτιάξει μια ιστορία για εμένα προσωπικά και ένα σύνδρομο το Μινχάουζεν να το προωθεί πριν καν συλληφθώ σε εφημερίδα. Έχω μείνει άναυδη με αυτόν τον άνθρωπο».
Η κατηγορούμενη μίλησε και για τις δύσκολες στιγμές στη ΜΕΘ «Προσπαθούσα να διαχειριστώ χίλια συναισθήματα σε μια στιγμή» ανέφερε συμπληρώνοντας πως ένιωθε «σαν να με παρακολουθούσαν στο Μπιγκ Μπράδερ έβλεπα καρφωμένα βλέμματα πάνω μου, ένας μόνιμος ψίθυρος».
Η δεύτερη διασωλήνωση του παιδιού στο Ωνάσειο ήταν το νέο κεφάλαιο στην περιπέτεια της Τζωρτζίνας ενώ παράλληλα γινόταν γονιδιακός έλεγχος. Σύμφωνα με την κατηγορούμενη, το παιδί συνολικά κόλλησε τρία μικρόβια ένα εκ των οποίων θανατηφόρο, το οποίο ωστόσο το αντιμετώπισε . «Όμως η ηρωίδα μου το κατάφερε κι αυτό.Ήμασταν στη μέση, η Πάτρα να κατηγορεί την Αθήνα η Αθήνα την Πάτρα για τα τρία μικρόβια… Είχα κάνει λάθος που δεν έψαξα γιατί υπέστη την πρώτη ανακοπή ….» είπε η κατηγορούμενη αναφερόμενη στη δύναμη του παιδιού της.
Η 34χρονη μίλησε για τις κατακλίσεις και τις επώδυνες φυσικοθεραπείες στις οποίες, όπως είπε, δεν αντέδρασε ο κ. Ηλιάδης παρά το γεγονός ότι το παιδί σπάραζε από τους πόνους. «Όταν ήρθε αυτός ο άνθρωπος εδώ, είπε πως είναι η φωνή της Τζωρτζίνας. Η φωνή της Τζωρτζίνας είμαι εγώ και ο μπαμπάς της, έχει φωνή» είπε κλαίγοντας και προσκόμισε σχετικές φωτογραφίες. «Τα χέρια της δεμένα με επιδέσμους σαν το Χριστό. Το παιδί είναι αποσυνδεδεμένο. Σκέφτηκα, τί είναι αυτό που αντικρίζω. Αν είναι δυνατόν; Να το αλυσοδένουν στα κρεβάτια. Είναι αυτό φυσιοθεραπεία; Αλλά τότε δεν πήγα να πιάσω τον Ηλιάδη να του πω τί είναι αυτά που κάνεις; Με αποτέλεσμα να είναι γεμάτο πληγές. Αντίκρυσμα όλα αυτά και ήμουν παρά πολύ ψύχραιμη για τις κατακλίσεις, τα μικρόβια… δεν του μίλησα» ανέφερε μιλωντας για τον εντατικολόγο που η ίδια θεωρούσε πως είχε «άψογη συνεργασία».
Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε συνάντηση που είχε μαζί του έξω από τη δικαστική αίθουσα όταν ενώ εκείνη φορούσε χειροπέδες της έπιασε τα χέρια και της είπε «για την αλήθεια της Τζωρτζίνας» . «Εγώ έκλαιγα και του έλεγα γιατί κύριε Ηλιάδη . Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο θέατρο δεν ξέρω τι να πω…» ανέφερε και μίλησε για ανθρώπους που ήταν στο πλευρό τους στην προσπάθεια του παιδιού και δεν θέλησαν να έρθουν μάρτυρες στο δικαστήριο λόγω της δημοσιότητας.
Η 34χρονη έστρεψε τα «βέλη» της και κατά των νοσηλευτριών του νοσοκομείου, που κατά την ίδια είχαν κενά στη δουλειά τους. «Ήρθαν εδώ και είπαν για τα νύχια μου και τί χρώμα ήταν το μαλλί μου, ξανθό ή κόκκινο. Και το παιδί είχε μια κατάκλιση… να στο κεφάλι της. Και με έλεγαν ψύχραιμη. Ήθελα να τις πιάσω μια μια και να τους πω με τι ασχολείστε; Αλλά δεν μίλησα. Είπα όχι. Το καλύτερο για το παιδί. Να την πάρουμε σπίτι να τελειώνουμε» εξήγησε και μίλησε για την αποκατάσταση , τη δύναμη ψυχής της Τζωρτζίνας και τον αγώνα της, όταν επέστρεψαν σπίτι, να σταθεί στα πόδια της, «Η επιμονή του φυσικοθεραπευτή , η δική μου αλλά κυρίως η δύναμη ψυχής του παιδιού μου… τη δίψα για τη ζωή που είχε και μας έδειχνε πόσο πολύ ήθελε να σταθεί στα πόδια της . Ήταν απερίγραπτο …» ανέφερε φορτισμένη και εξήγησε τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετώπιζε λέγοντας πως έπαιρνε δύναμη από το παιδί.
«Είχα πάλι την Τζωρτζινα μωρό στο σπίτι. Ήταν σαν μωράκι . Ξαναγεννήθηκε στα 8 …» ανέφερε χαρακτηριστικά και έδειξε στους δικαστές ζωγραφιές του παιδιού πριν την ανακοπή αλλά και μηνύματα αγάπης του εν διαστάσει συζύγου της.
Η απολογία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη.
Μαρία Ζαχαροπούλου