Αχιλλέας Μπέος: «Αντιπολίτευση του κώλου κάνετε, είναι μεγαλειότητα να αναγνωρίζεις τον αντίπαλό σου»

Αχιλλέας Μπέος: «Αντιπολίτευση του κώλου κάνετε, είναι μεγαλειότητα να αναγνωρίζεις τον αντίπαλό σου»

«Αμα θες να ακούσεις μπενιλίκια δημόσια, έτοιμος είμαι» είπε σε αντιδήμαρχό του κατά τη συζήτηση του ισολογισμού του δημου Βόλου

Σε σόου του Αχιλλέα Μπέου μετατράπηκε το δημοτικό συμβούλιο του Βόλου με θέμα τον ισολογισμό του δήμου, με «αβρότητες» του δημάρχου όχι μόνο προς την αντιπολίτευση, αλλά ακόμη και προς τους αντιδημάρχους του.

Σε ερώτηση της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης που πρόσκειται στο ΚΚΕ για το τι θα γίνει με το μέλλον των κατοίκων στην «Κάτω Νεάπολη» Βόλου, όπου υπάρχουν τμήματα, που παραμένουν πλημμυρισμένα, με τα νερά να λιμνάζουν, δημιουργώντας μεγάλες δυσκολίες στην πρόσβαση των κατοίκων στα σπίτια τους και εγκυμονώντας σοβαρούς υγειονομικούς κινδύνους, σύμφωνα με το gegonota.news, ο Αχιλλέας Μπέος απάντησε «πως η περιοχή βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλης, με ό,τι αυτό σημαίνει, αλλά γίνονται τεράστιες προσπάθειες για την αποκατάσταση και έχει επανέλθει η κανονικότητα».

Συνέχισε δε συστήνοντας στην αντιπολίτευση να σταματήσει τις ερωτήσεις, γιατί δεν έχει κανένα νόημα να ασκεί κριτική, αλλά πρέπει να βγει και να αναγνωρίσει το έργο της δημοτικής αρχής. «Διαφημίζουμε την πόλη μας και είναι λυπηρό να ακούγονται τέτοια πράγματα. Εάν δεν έχουν καθαριστεί γειτονιές, αυτό οφείλεται στους κατοίκους που παρκάρουν. Μην γίνεστε άθλιοι. Είναι μεγαλειότητα να αναγνωρίζεις τον αντίπαλό σου. Αντιπολίτευση του κώλου κάνετε, ελάτε μαζί μας γιατί κουράσατε. Έγινε μεγάλη προσπάθεια με κόσμο που δούλευε 20 ωρες… Αφήστε με εμένα. Εγώ χαβαλέ έκανα, γιατί μου αρέσει» είπε. Παραδέχθηκε ωστόσο, ότι το λιμάνι του Βόλου έχει τεράστιο πρόβλημα, γιατί λόγω φερτών υλικών δεν προσεγγίζουν τα μεγάλα πλοία.

O δημάρχου Βόλου είχε αντιπαράθεση με τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας και με αφορμή την αύξηση των ανταποδοτικών εσόδων από την αύξηση των τετραγωνικών μέτρων που διορθώθηκαν από τους πολίτες μετά από ρύθμιση της Κυβέρνησης, όπως αναφέρει το thenewspaper.gr. Ο κ. Ριζόπουλος επέμεινε ότι αυξήθηκαν τα τέλη, με τον κ. Μπέο να απαντάει εκτός εαυτού: «Ποια ανταποδοτικά βρε νούμερο; Τρέλα πουλάς; Δεν έχουν αυξηθεί ποτέ. Έχουν μειωθεί. Ό, τι θέλεις βλέπεις. Δεν ξέρεις να διαβάσεις. Θα τρελαθώ ρε ‘συ. Δηλαδή κάποιος που δήλωνε ψευδή στοιχεία, για να γλιτώσει λεφτά και τον πήρανε χαμπάρι, δεν θα τα εισπράξει ο Δήμος; Θα πάμε μέσα για παράβαση καθήκοντος. Αυτή είναι η αντιπολίτευση που κάνετε; Να λέτε αλήθειες. Δεν αυξήθηκαν τα τέλη. Εννέα χρόνια τώρα τα μειώσαμε 10%. Μην τρελαθούμε τώρα. Αυτά τα έσοδα είναι από οφειλές και από δήλωση των πρόσθετων τετραγωνικών. Γι’ αυτό ο ελληνικός λαός δε σας έδωσε την ευκαιρία ποτέ να διοικήσετε. Προστατεύουμε τα χρήματα των δημοτών και δεν τα τρώμε, όπως τα έτρωγαν άλλοι. Βρίσκονται στα ταμεία».

Σε άλλη αποστροφή του λόγου του ο Αχιλλέας Μπέος εξύβρισε χυδαία τους εκπροσώπους της Λαϊκής Συσπείρωσης αποκαλώντας τους «φασίστες», ενώ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, λέγοντας: «Εμείς είμαστε οι αριστεροί και προοδευτικοί. Εσείς είστε το κεφάλαιο και φασιστές. Εμείς είμαστε αριστεροί ακραίοι μάλιστα, όχι Κασσελάκηδες» είπε σε άλλη αποστροφή του λόγου του ο δήμαρχος Βόλου απευθυνόμενος στην παράταξη του ΚΚΕ. «Με τις μαλ... που ακούει εδώ ο νεαρός ορκωτός λογιστής, θα του φύγουν τα μαλλιά», προσέθεσε ο Αχιλλέας Μπέος.

Σε άλλο σημείο και μετά από ερώτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Απόστολου Ριζόπουλου, ο αντιδημαρχος Ανδρέας Ζέρβας δεν έδινε κατανοητή απάντηση, σύμφωνα με το gegonota.news, όπως φάνηκε από τις επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις του εκπροσώπου της αντιπολίτευσης. Στον διάλογο παρενέβη ο Αχιλλέας Μπέος και στο τέλος απευθυνόμενος στον Ανδρέα Ζέρβα του είπε: «Αμα θες να ακούσεις μπενιλίκια δημόσια, έτοιμος είμαι».