Επεισόδια με μολότοφ και δακρυγόνα στις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη

Επεισόδια με μολότοφ και δακρυγόνα στις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε προσαγωγές και συλλήψεις

Επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομίας σημειώθηκαν στο περιθώριο της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τόσο στην Πάτρα, όσο και στην Θεσσαλονίκη.

Στην Αχΐκή ρωτεύουσα ομάδα ατόμων που συμμετείχε στην πορεία, αποκόπηκε από το κυρίως σώμα στη συμβολή των οδών Γούναρη και Κορίνθου, σύμφωνα με το tempo24.news και επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν άμεσα με δακρυγόνα και προχώρησαν σε προσαγωγές και συλλήψεις. Τα επεισόδια ξεκίνησαν στη συμβολή των οδών Γούναρη και Κορίνθου.

Στην Θεσσαλονίκη, άτομα που αποκόπηκαν από τον πορεία, επιτέθηκαν με πέτρες και αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ στις διμοιρίες των ΜΑΤ, με την Εγνατία να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης. Οι αστυνομικοί απάντησαν με κρότου λάμψης και εκτεταμένη χρήση χημικών.

Τουλάχιστον πέντε προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

Σε τουλάχιστον πέντε προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία για τα επεισόδια που έγιναν μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Λίγο πριν από τις 9 το βράδυ αποσύρθηκε ο φραγμός που είχαν στήσει αστυνομικές δυνάμεις στο ύψος του Συντριβανίου για να εμποδίσουν την πρόσβαση στο ΑΠΘ και δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Εγνατία.