Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας μέσα στον Οκτώβριο – Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας μέσα στον Οκτώβριο – Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Πώς θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο - Με τις συνθήκες θα ψηφίσουμε

Γενικά αίθριος θα είναι τις επόμενες ημέρες ο καιρός, με μπόρες να σημειώνονται τοπικά, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να δούμε και ένα νέο κύμα κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός θα είναι γενικά καλός μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, ωστόσο διαφαίνεται μια αλλαγή στο σκηνικό του καιρού προς τα τέλη του μήνα. «Τουλάχιστον μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου δεν αναμένουμε κάποιο αξιόλογο. Το τελευταίο 10ήμερο δείχνει, ότι θα μας επισκεφτεί μια σημαντική κακοκαιρία, ακόμη όμως δεν έχουμε κάποια σταθερά στοιχεία. Απλά η τάση είναι, ότι στο τελευταίο 10ήμερο θα δούμε κατά πάσα πιθανότητα μια σημαντική κακοκαιρία και στη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος.

Με τι καιρό θα ψηφίσουμε - Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα φτάσει τους 25 με 27 και κατά τόπους τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου επίσης ο καιρός θα είναι αίθριος, με αραιές νεφώσεις στα νότια πρόσκαιρα πιο πυκνές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια 6 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.