Κύκλωμα εμπορίας βρεφών: Εικονικές εμβρυομεταφορές και ωοληψείες σε περισσότερα από 400 ζευγάρια

Κύκλωμα εμπορίας βρεφών: Εικονικές εμβρυομεταφορές και ωοληψείες σε περισσότερα από 400 ζευγάρια

Νέα έρευνα σε εξέλιξη για την Κλινική Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στα Χανιά που ελέγχεται για εμπόριο βρεφών

Στο στόχαστρο της Υπηρεσίας Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης βρίσκεται αρχείο που κατασχέθηκε κατά την διάρκεια των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. στους χώρους της Κλινικής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στα Χανιά, η οποία ελέγχεται ήδη για υπόθεση εμπορίας βρεφών και αφορά εικονικές ωοληψείες και εμβρυομεταφορές που διενεργήθηκαν από το 2020 μέχρι και σήμερα σε αυτήν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το kriti360.gr, από το εν λόγω αρχείο προκύπτουν στοιχεία για 400, ενδεχομένος και 500 ζευγάρια, που συνεργάστηκαν με τη μονάδα κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, προσδοκώντας στη γέννηση παιδιού. Από τα αρχεία που έχει στη διάθεση του το Οργανωμένο Έγκλημα Κρήτης, φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία, που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι εκατοντάδες ιατρικές πράξεις που τελέστηκαν στην κλινική, ήταν «καταδικασμένες» να μην οδηγήσουν σε εγκυμοσύνες.

Ζευγάρια απ’ ολόκληρη την Κρήτη, αλλά και εκτός του νησιού, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται σε αυτό το αρχείο, καλούνται στις εγκαταστάσεις της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων στο Ρέθυμνο, που εδρεύει η Υπηρεσία του Οργανωμένου Εγκλήματος, αλλά και στο Ηράκλειο, για καταθέσεις και διασταυρώσεις στοιχείων. Πρόκειται ουσιαστικά για μια νέα προκαταρκτική εξέταση, η οποία είναι σε εξέλιξη και προφανώς μέχρι τώρα, τα μέλη του κυκλώματος – οι τέσσερις προφυλακισμένοι – αλλά και όσοι εμπλέκονται, δεν έχουν κληθεί ν’ απολογηθούν γι’ αυτά.