Θεσσαλία: Συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας, λοιμώξεων και έξαρση του κορονοϊού

Θεσσαλία: Συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας, λοιμώξεων και έξαρση του κορονοϊού

Εξετάζεται ένα πιθανό κρούσμα λεπτοσπείρωσης - Συνεχίζεται η εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού

Συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας καταγράφηκε τις τελευταίες 24 ώρες σε οικισμό της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, όπως ανέφερε στη σημερινή του ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο στη Λάρισα, ο διοικητής της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, τις τελευταίες 24 ώρες εξετάστηκαν στις τοπικές δομές της Θεσσαλίας 1.348 ασθενείς. Από αυτούς 48 είχαν γαστρεντερίτιδα και οι 86 λοίμωξη του αναπνευστικού, από τους οποίους οι 37 βγήκαν θετικοί στην εξέταση για κορονοϊό. Νοσηλεύονται τρεις ασθενείς με γαστρεντερίτιδα και 16 με λοιμώξεις του αναπνευστικού. Ο κ. Σερέτης σημείωσε, πως η αύξηση των λοιμώξεων του αναπνευστικού πιθανώς οφείλεται στην έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, η οποία καταγράφεται σε ολόκληρη τη χώρα.

Επιπλέον, έχει εντοπιστεί ένα πιθανό κρούσμα λεπτοσπείρωσης σε άνθρωπο και τρία κρούσματα λεπτοσπείρωσης σε αδέσποτους σκύλους που περισυνέλεξε η Φιλοζωϊκή Εταιρεία. Όπως ανέφερε ο κ. Σερέτης, όσοι έχουν συμπτώματα λεπτοσπείρωσης, πρέπει να σπεύδουν στον γιατρό.

Τέλος, ο διοικητής αναφέρθηκε στην εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού που συνεχίζεται. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 1.378 εμβολιασμοί έναντι του τετάνου και 131 εμβολιασμοί κατά της ηπατίτιδας Α’ σε παιδιά ειδικού πληθυσμού.