Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛΑΣ για Κασσελάκη: Η αστυνομική προστασία ενεργοποιείται πάντα κατόπιν αιτήματος

Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛΑΣ για Κασσελάκη: Η αστυνομική προστασία ενεργοποιείται πάντα κατόπιν αιτήματος

«Από τη στιγμή που τοποθετήθηκε δημόσια και είπε ότι δεν θέλει, βγάλαμε μια ανακοίνωση, με την οποία ενημερώσαμε ότι αποσύρεται η φύλαξη την οποία είχε αιτηθεί»

Για το θέμα που δημιουργήθηκε για την αστυνομική προστασία του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, τοποθετήθηκε εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου στην πρωινή εκπομπή του OPEN, Τώρα Μαζί.

Η κ. Δημογλίδου εξήγησε ότι η ΕΛΑΣ δεν προτείνει αλλά δέχεται αιτήματα από τους εκάστοτε πολίτες που ζητούν αστυνομική προστασία.

«Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθεί η ΕΛΑΣ όταν κάποιος αιτείται φύλαξη ή προστασία. Ανάλογα εξετάζεται το αίτημα, διαβιβάζεται στην αρμόδια υπηρεσία κι εγκρίνεται ή απορρίπτεται από επιτροπή» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Από τη στιγμή που τοποθετήθηκε δημόσια και είπε ότι δεν θέλει, βγάλαμε μια ανακοίνωση, με την οποία ενημερώσαμε ότι αποσύρεται η φύλαξη την οποία είχε αιτηθεί».

Κληθείσα να αποσαφηνίσει το αν η ΕΛΑΣ τον παρότρυνε να λάβει προστασία, ξεκαθάρισε πως «πάντα η ΕΛΑΣ ενεργοποιείται κατόπιν αιτήματος».