Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Μαγνησία και Έβρο – Μήνυμα του 112 στους κατοίκους σε Δαδιά και Σουφλί

Μαίνονται οι πυρκαγιές σε Μαγνησία και Έβρο – Μήνυμα του 112 στους κατοίκους σε Δαδιά και Σουφλί

Ανησυχία για επέκταση των πύρινων μετώπων λόγω και των ισχυρών νότιων ανέμων και του δύσβατου των περιοχών για τις επίγειες δυνάμεις

Δύσκολη νύχτα αναμένεται απόψε σε Μαγνησία και Έβρο, όπου μαίνονται τα πύρινα μέτωπα στην Ανάβρα στην Θεσσαλία και στο δάσος της Δαδιάς στην Θράκη.

Λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ μήνυμα από το 112 εστάλη στον Έβρο, ώστε οι κάτοικοι στο Σουφλί να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Οπως αναφέρεται, «σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών». Όπως αναφέρει το evros-news.gr, το αρχικό μέτωπο που υπήρχε αισιοδοξία με τις ρίψεις των εναέριων μέσων, ότι θα περιοριστεί, μόλις έπεσε το σκοτάδι και σταμάτησαν οι ρίψεις, λόγω και της έντασης των ανέμων που αυξάνονται, πέρασε κάποια κομβικά σημεία και έφτασε στο Πεδίο Βολής της Γιαννούλης και πλησιάζει προς το χωριό, που έχει εκκενωθεί από το απόγευμα.

Οι ηλικιωμένοι κάτοικοί του απομακρύνθηκαν προς Σουφλί, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχει το Σιδηρώ, όπου επίσης στάλθηκε μήνυμα για εκκένωση, αλλά οι αρκετοί νεαροί κάτοικοι του παραμένουν εκεί και παρακολουθούν την πορεία της φωτιάς, δημιουργώντας παράλληλα αντιπυρικές ζώνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φλόγες φαίνονται από την πόλη του Σουφλίου και αυτό μάλιστα γινόταν ακόμα όταν δεν είχε σκοτεινιάσει. Πόσο μάλλον τώρα που είναι ακόμα πιο έντονες με τη νύχτα. Παράλληλα, οι καπνοί έχουν φθάσει στα χωριά του δήμου Διδυμοτείχου, τα οποία είναι στην ευθεία από την περιοχή της φωτιάς, αλλά ακόμα και μέχρι την πόλη της Ορεστιάδας.

Την ίδια ώρα μαίνεται και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Σκοπιά Φαρσάλων και πέρασε στην δασώδη έκταση της Ανάβρας Μαγνησίας. Η φωτιά καίει δάσος, ενώ ανησυχία επικρατεί στους κατοίκους όλων των χωριών της Όθρυος για τυχόν επέκτασή της, μιας και τα εναέρια μέσα έχουν σταματήσει τις ρίψεις από την δύση του ήλιου και η νύχτα αναμένεται να είναι δύσκολη. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο καπνός της φωτιάς έχει καλύψει τον Παγασητικό Κόλπο.

Ο Δήμος Αλμυρού ήδη έχει καλέσει τους κτηνοτρόφους, προληπτικά να βρίσκονται σε επιφυλακή, αφού στην περιοχή δεν μπορεί να φτάσει καμιά άλλη δύναμη, εκτός της εναέριας, λόγω του δύσβατου της περιοχής. Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς στην περιοχή, επιχειρούν 34 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, έξι οχήματα, ενώ πριν δύσει ο ήλιος έκαναν ρίψεις τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.