Κτηνωδία στην Αργολίδα: Ηλικιωμένος σκότωσε με καραμπίνα τσομπανόσκυλο μπροστά στον ιδιοκτήτη του

Κτηνωδία στην Αργολίδα: Ηλικιωμένος σκότωσε με καραμπίνα τσομπανόσκυλο μπροστά στον ιδιοκτήτη του

Ο 75χρονος παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα λίγες ώρες μετά της αποτρόπαιη πράξη του

Άλλο ένα περιστατικό θανάτωσης ζώου και μάλιστα χωρίς προφανή αίτια σημειώθηκε στην περιοχή Πλέπι Θερμησίας Αργολίδας, όπου ένας 75χρονος κτηνοτρόφος πυροβόλησε και σκότωσε με κυνηγετικό όπλο στον σκύλο 42χρονου.

Μάλιστα, η φρικτή πράξη του ηλικιωμένου σημειώθηκε μπροστά στα μάτια του ιδιοκτήτης του ζώου, ο οποίος βρισκόταν σε μικρή απόσταση και αμέσως ενημέρωσε τις Αρχές. Ο ηλικιωμένος δράστης παρουσιάστηκε λίγες ώρες αργότερα στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου και συνελήφθη για την αποτρόπαια πράξη του κατά του σκύλου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας «στην περιοχή Πλέπι Θερμησίας Αργολίδας, πλησίασε το κοπάδι με όχημα και εξήλθε αυτού έτερος τσοπάνης της περιοχής, ο οποίος έβγαλε από το όχημα κυνηγετικό όπλο τύπου δίκανο, εργοστασίου κατασκευής Baikal με αριθμό όπλου IJ 43 2453, το έστρεψε εναντίον ενός τσομπανόσκυλού, πυροβόλησε δυο φορές σε ευθεία βολή με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον θάνατο του».

Ακόμη αναφέρει, ότι «ο δράστης προσήλθε στην υπηρεσία μας αυτοβούλως 29 Αυγούστου 2023 και ώρα 21:45 όπου συνελήφθη για παράβαση του νόμου "περί ευζωίας των ζώων συντροφιάς" και "περί όπλων" και με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί αρμοδίως. Η Υπηρεσία μας περισυνέλεξε το νεκρό ζώο, προκειμένου να διενεργηθεί κτηνιατρική πραγματογνωμοσύνη. Παράλληλα, από το σημείο περισυνελέγησαν δύο κάλυκες κυνηγετικού όπλου ως πειστήρια. Το κυνηγετικό όπλο κατασχέθηκε και θα αποσταλεί αρμοδίως για συγκριτική βαλλιστική εξέταση, ενώ βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα 30.000 ευρώ στον κατηγορούμενο για θανάτωση ζώου και στον ιδιοκτήτη του ζώου 600 ευρώ, γιατί δεν είχε τσιπ και για βιβλιάριο υγείας».