Θύμα του εκβιαστή αστυνομικού στα Χανιά ξεσπά – Πώς εκβίαζε καταστηματάρχες

Θύμα του εκβιαστή αστυνομικού στα Χανιά ξεσπά – Πώς εκβίαζε καταστηματάρχες

«Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες. Σου ετοιμάζω κάσα» - Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι εκβίασε τέσσερα άτομα

Τα στόματα ανοίγουν στην Κρήτη μετά τη σύλληψη 53χρονου αστυνομικού που κατηγορείται ότι εκβίαζε καταστηματάρχες στα Χανιά, από τις Εσωτερικές Υποθέσεις και ένα από τα θύματά του μίλησε στο Star, για τα όσα βίωσε και έστειλε το δικό του μήνυμα.

Η γυναίκα αυτή κατάφερε να νικήσει το φόβο της -όπως λέει- και να βοηθήσει τους αδιάφθορους να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., που κατηγορείται για εκβιασμούς, προστασίες, απειλές, μέχρι και ότι έσβηνε κλήσεις με το αζημίωτο. «Θα ήθελα να τους πω να μη φοβούνται, να βρίσκουν το θάρρος και το κουράγιο που είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο, να μιλούν νωρίς να προλαβαίνουν τέτοια φαινόμενα για να μην υποφέρουν περισσότεροι άνθρωποι», δήλωσε αποκλειστικά στο Star και διηγήθηκε τη δική της ιστορία.

«Σε έναν διαγωνισμό δημοτικό, πλειοδοτικό, είχε έρθει με κάποιον τρίτο, για να συμμετάσχει και αυτός στον διαγωνισμό και μας εκβίασε, ότι θα ανεβάσει την τιμή εκκίνησης της άδειας λειτουργίας πάνω από 10.000 ευρώ ή θα έπρεπε να υποκύψουμε στον εκβιασμό του και να του δώσουμε 30.000 ευρώ» είπε χαρακτηριστικά. Ο αστυνομικός φέρεται ότι πήρε ακόμη 120.000 ευρώ από έναν πρώην δικηγόρο, προκειμένου να τον προστατέψει, καθώς κινδύνευε η σωματική του ακεραιότητα από μια υπόθεση που είχε χειριστεί.

Χαρακτηριστική είναι η συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες:

Θύμα: Κύριε αν είχα λεφτά, θα είχα έρθει το πρωί. Ξέρω τι πρέπει να κάνω.
53χρονος αστυνομικός: Γ... πρόσεξε πάλι μην τ ααλλάξεις, πρόσεξε, ξέρεις...
Θύμα: Κύριε έχω καταστραφεί για να φέρνω χρήματα... Έχω δανειστεί σε όποιον μιλάει ελληνικά κύριε... Είχαμε συμφωνήσει 52.000 και έχω φέρει παραπάνω από τα διπλά από αυτά...

Πώς έπιασαν τον αστυνομικό «εκβιαστή»

Στελέχη των Εσωτερικών Υποθέσεων συνεργάστηκαν με ένα από τα θύματα του αξιωματικού, προσημείωσαν 7.900 ευρώ, τα οποία και άφησε το θύμα έξω από το σπίτι του 53χρονου. Ο γιος του κατηγορούμενου, ο οποίος υπηρετεί και αυτός στην Αστυνομία, άνοιξε την πόρτα και σύμφωνα με πληροφορίες πήρε τα χρήματα. Αστυνομικοί έκαναν έφοδο και συνέλαβαν τον αξιωματικό, αλλά και τον 29χρονο γιο του.

Μάλιστα, ο επίορκος αστυνομικός φέρεται ότι μεταξύ άλλων είπε σε συνάδελφό του από τις Εσωτερικές Υποθέσεις: «Θα έρθω στο σπίτι σου μ... και θα σε γ... και εσένα και τα παιδιά σου. Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες. Σου ετοιμάζω κάσα». Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι εκβίασε τέσσερα άτομα, ενώ πήρε χρήματα και από έναν οδηγό φορτηγού, προκειμένου να του σβήσει μια κλήση της τροχαίας.