Φωτιά στην Πάρνηθα: «Μάχη» με τις αναζωπυρώσεις – Καλύτερη η εικόνα – Στους δρόμους οι κάτοικοι των Θρακομακεδόνων

Φωτιά στην Πάρνηθα: «Μάχη» με τις αναζωπυρώσεις – Καλύτερη η εικόνα – Στους δρόμους οι κάτοικοι των Θρακομακεδόνων

Το πύρινο μέτωπο έχει κατέβει σε απόσταση περίπου 100-200 μέτρων από την λεωφόρο Πάρνηθος - Δείτε εικόνες του News

Βελτιωμένη είναι η εικόνα του πύρινου μετώπου στην Πάρνηθα σε σχέση με τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, ωστόσο ο συναγερμός παραμένει και οι Πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο.

Από τις 6:00 το πρωί στη μάχη έχουν ριχθεί και τα εναέρια μέσα. Βασικό «στοίχημα» είναι η φωτιά να μην κατευθυνθεί προς την περιοχή των Θρακομακεδόνων. Η φωτιά έχει κατέβει σε απόσταση περίπου 100-200 μέτρων από την λεωφόρο Πάρνηθος, ανεβαίνοντας από τις ταβέρνες στον δρόμο που οδηγεί προς το τελεφερίκ σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το στοίχημα νωρίτερα ήταν είναι να μην περάσουν οι φλόγες στους Θρακομακεδόνες, όπου η πτώση της έντασης των ανέμων βοήθησε προς το παρόν στην επίτευξη του στόχου, ωστόσο οικάτοικοι βρίσκονται σε ετοιμότητα να εγκαταλείψουν την περιοχή, αν χρειαστεί. Στο σημείο επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα.

Ταυτόχρονα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις εθελοντών πυροσβεστών με πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής. Παράλληλα, με τη χρήση εκσκαφικών μηχανημάτων θα συνεχιστεί η προληπτική διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών, σε συνέχεια των όσων υπήρχαν ήδη από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Δείτε φωτογραφίες του News:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος