Φωτιά στην Πάρνηθα: «Εφιάλτης» οι συνεχείς αναζωπυρώσεις – «Μάχη» να μην φθάσει στους Θρακομακεδόνες

Φωτιά στην Πάρνηθα: «Εφιάλτης» οι συνεχείς αναζωπυρώσεις – «Μάχη» να μην φθάσει στους Θρακομακεδόνες

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής επεσήμανε ότι από τις 10:00 το πρωί ξεκινούν και πάλι πολύ ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

«Μάχη» με τις φλόγες για μια ακόμη μέρα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Πάρνηθα, όπου τη νύχτα υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση.

Η φωτιά έχει κατέβει σε απόσταση περίπου 100-200 μέτρων από την λεωφόρο Πάρνηθος, ανεβαίνοντας από τις ταβέρνες στον δρόμο που οδηγεί προς το τελεφερίκ, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Πυροσβεστική λίγο μετά τις 3:00 τα ξημερώματα και ενώ η φωτιά ήταν σε ύφεση, ξεκίνησαν να φυσούν πολύ δυνατοί άνεμοι, που προκάλεσαν μεγάλη αναζωπύρωση. Το μέτωπο αυτή την ώρα εντοπίζεται στην ανατολική πλευρά της Πάρνηθας με κατεύθυνση προς την περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Παράλληλα, στις 03:58 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών Θρακομακεδόνες, Μπόσκιζα και Πανόραμα Μενιδίου να βρίσκονται σε ετοιμότητα να εκκενώσουν, σε περίπτωση που πλησιάσουν οι φλόγες τα σπίτια τους. Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στο Mega επεσήμανε, ότι από τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης ξεκινούν και πάλι πολύ ισχυροί άνεμοι έντασης 6-7 μποφόρ στην περιοχή, που θα δυσκολέψουν το έργο της κατάσβεσης.