Εξιχνιάστηκε το περιστατικό με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Γκάζι

Εξιχνιάστηκε το περιστατικό με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Γκάζι

Ο 34χρονος δράστης κρατείται ήδη σε φυλακές για άλλη υπόθεση ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα τρία άτομα

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής το περιστατικό με τον ξυλοδαρμό δύο ατόμων και τους πυροβολισμούς στις 12 Μαρτίου 2023 έξω από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Ιερά Οδό στο Γκάζι.

Ως δράστης των πυροβολισμών και κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας ταυτοποιήθηκε ένας 34χρονος, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται τρία ακόμη άτομα (45, 31 και 24 ετών) για επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Για τη διερεύνηση της υπόθεσης και τον εντοπισμό των εμπλεκομένων σε αυτή αξιοποιήθηκαν ευρήματα από το σημείο του συμβάντος, τα οποία ανακτήθηκαν και αναλύθηκαν από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Όπως προέκυψε, ο 45χρονος και ο 31χρονος, μαζί με άλλα άτομα που παρείχαν υπηρεσίες «ασφαλείας», οδήγησαν εκτός του καταστήματος τον 34χρονο θαμώνα και στη συνέχεια 21χρονο φίλο του, τον οποίο και χτύπησαν με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του. Ακολούθως, ο 34χρονος με όπλο που έφερε, αρχικώς πυροβόλησε εκφοβιστικά και εν συνεχεία έβαλε επανειλημμένα σε βάρος 38χρονου μέλους της «ομάδας ασφαλείας», τον οποίο προηγουμένως είχε χτυπήσει με γροθιά ο 24χρονος φίλος των θαμώνων.

Από τους πυροβολισμούς δεν προέκυψε τραυματισμός ατόμου, ενώ κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε στο σημείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις κάλυκες, οι οποίοι και απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Σημειώνεται, ότι ο 34χρονος είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, καθώς στις 25 Ιουνίου 2023 είχε συλληφθεί μαζί με τον 24χρονο από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας για έτερη δικογραφία. Τότε στην κατοχή του είχε βρεθεί και κατασχεθεί πιστόλι, από το οποίο -εργαστηριακά- προέκυψε, ότι είχαν πυροδοτηθεί οι ανωτέρω κάλυκες.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.