Μεγάλη φωτιά στη Βοιωτία: Νεκρός 80χρονος κτηνοτρόφος – Στα πρώτα σπίτια στην παραλία Σαράντη έφθασαν οι φλόγες

Μεγάλη φωτιά στη Βοιωτία: Νεκρός 80χρονος κτηνοτρόφος – Στα πρώτα σπίτια στην παραλία Σαράντη έφθασαν οι φλόγες

Κάηκε κάμπινγκ στην περιοχή - Το πύρινο μέτωπο έχει φθάσει στην θάλασσα - Εντολή του 112 για εκκένωση προς Θίσβη

Στα όρια του παραλιακού οικισμού Σαράντη που οποία «πνίγεται» από τους πυκνούς καπνούς, έφθασε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το πρωί στον Πρόδρομο Βοιωτίας, ενώ το κάμπινγκ στην περιοχή κάηκε.

Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., με την τελευταία ενημέρωση που επικαλείται το radiothiva.gr, να κάνει λόγο για 7 οχήματα με 11 αστυνομικούς – που ενισχύονται διαρκώς -, η οποία από τις 11:00 π.μ. προσπαθεί να απομακρύνει τους πολίτες από το σημείο. Υπάρχουν πληροφορίες, ότι κάτοικοι της περιοχής αρνούνται να εκκενώσουν τον οικισμό, με την Αστυνομία να προσπαθεί να τους πείσει να απομακρυνθούν, όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 09:00 σήμερα το πρωί στην έξοδο του χωριού Πρόδρομος, από κάποιο σπίτι που υπάρχει στο σημείο και στην συνέχεια, λόγω των ισχυρών ανέμων, βγήκε εκτός ελέγχου και «κατέβηκε» προς την παραλία Σαράντη. Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Προδρόμου, Σεραφείμ Δέδες, μιλώντας στο «Ράδιο Θήβα 97,5» έκανε γνωστό πως καήκαν δύο μαντριά, με πολλά ζώα να έχουν χάσει τη ζωή τους, καθώς και ένα αγροτικό όχημα, ενώ ο ίδιος είχε επικοινωνία τόσο με την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, κ. Φ. Παπαθωμά, όσο και με τον Δήμαρχο Θηβαίων, κ. Γ. Αναστασίου.

Αργότερα έγινε γνωστό, ότι ένας ηλικιωμένος βοσκός, περίπου 80 ετών, κατά την προσπάθεια του να σώσει τα πρόβατά του, λιποθύμησε από τον καπνό και κατέληξε από τις αναθυμιάσεις. Στο σημείο επιχειρούν, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση 52 πυροσβέστες, τρία πεζοπόρα τμήματα, 16 οχήματα και τρία ελικόπτερα, με αεροσκάφη να έχουν σταματήσει να επιχειρούν. Ακόμη, πολίτες και κάτοικοι της περιοχής φαίνεται πως συνδράμουν όπως μπορούν.

Το μήνυμα από το 112 ήχησε στα κινητά όσων βρίσκονται στη περιοχή, καλώντας τους να είναι σε ετοιμότητα. Λίγα λεπτά μετά, εστάλη και δεύτερο μήνυμα για όσους βρίσκονται στην παραλία Σαράντη να πάνε προς Θίσβη, την περιοχή δίπλα στον Πρόδρομο.