Νέα Φιλαδέλφεια: Νέα βίντεο με τη στρατιωτική φάλαγγα των Κροατών χούλιγκαν και τις επιθέσεις σε άοπλους

Νέα Φιλαδέλφεια: Νέα βίντεο με τη στρατιωτική φάλαγγα των Κροατών χούλιγκαν και τις επιθέσεις σε άοπλους

Όλοι κρατούσαν ρόπαλα και στυλιάρα, ενώ έκαναν τρεις εφόδους εναντίον ανθρώπων που προσπαθούσαν να αμυνθούν με ό,τι έβρισκαν μπροστά τους

Κάθε ώρα που περνάει όλο και περισσότερα στοιχεία βγαίνουν στην επιφάνεια για την επίθεση των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια με αποτέλεσμα τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη. Μάλιστα, τα νέα βίντεο που ήρθαν στη δημοσιότητα δείχνουν την οργάνωση σαν στρατιωτική φάλαγγα των Κροατών, αλλά και τις μάχες σώμα με σώμα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ με τους φίλους της που προσπαθούσαν να αμυνθούν με ότι έβρισκαν.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει τους αρηχγούς των νεοναζί χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ να επιχειρούν πρώτα να ηρεμήσουν τους πιο ατίθασους, να τους βάλουν σε σειρά, σχεδόν να τους στοιχήσουν στρατιωτικά. Έπειτα τους δείχνουν τον δρόμο από τον οποίο θα «χτυπήσουν». Στο μεσοδιάστημα εμφανίζεται το αυτοκίνητο ενός κατοίκου ο οποίος έντρομος βλέπει το πλήθος μπροστά του. Αμέσως κάνει όπισθεν και προσπαθεί να αποχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ενώ μερικοί ακολουθούν το αμάξι απειλητικά.

Τέλος, δίνεται το σύνθημα για την έφοδο και ξεκινά η μάχη. Όταν πλέον έχουν απομακρυνθεί αρκετά, φαίνεται πως κάποιοι κάτοικοι που έχουν τρομάξει κατεβαίνουν από το σπίτι τους για να δουν τι έχει συμβεί και καλούν την αστυνομία.

Επιθέσεις ροπαλοφόρων εναντίον άοπλων

Το επόμενο βίντεο που έφερε στην επιφάνεια το Star καταγράφεται η μανία με την οποία οι Bad Blue Boys χτυπούν με στυλιάρια άοπλους, ενώ τα επεισόδια γίνονται σε σημεία από όπου περνάνε αυτοκίνητα πολιτών και άνθρωποι που δεν έχουν καμιά σχέση με ομάδες.

Ο πεζόδρομος μπροστά από το γήπεδο της ΑΕΚ έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Φωτοβολίδες και καρέκλες εκσφενδονίζονται ενώ πέφτει ανελέητο ξύλο.

Στα νέα αποκλειστικά βίντεο που εξασφάλισε το Star φαίνεται ότι τρεις φορές έκαναν έφοδο οι χούλιγκαν - οπισθοχώρησαν και επέστρεψαν.

Η ώρα είναι περίπου 11.15. Είναι το τελευταίο «ντου» των Κροατών. Ένας φίλαθλος της ΑΕΚ τρέχει να ξεφύγει και πέφτει κάτω. Κάποιος πηγαίνει να τον βοηθήσει και τότε ένας χούλιγκαν τον χτυπάει με στυλιάρι στο κεφάλι και τον ρίχνει.

Σηκώνεται να φύγει μόνο και μόνο για να ξαναπέσει μετά από λίγο. Οι δύο Κροάτες δε χάνουν ευκαιρία και του ορμούν.

Οι Κροάτες είναι εξοπλισμένοι και έτοιμοι. Είχαν έρθει με συγκεκριμένο σκοπό. Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ αμύνονται με ό,τι βρουν μπροστά τους. Πιάνουν καρέκλες και τις πετάνε προς τους χούλιγκαν. Οι κουκουλοφόροι τις επιστρέφουν.

Σε άλλο σημείο του γηπέδου οι μαυροντυμένοι εγκλωβίζουν έναν άνδρα ο οποίος πέφτει κάτω. Ειναι άοπλος και δε φοράει μπλούζα παρά μόνο μια βερμούδα. Αρχιζουν να τον χτυπάνε με τα στυλιάρια με μανία. Είναι δύο εναντίον ενός.

Ο άνδρας σηκώνεται προσπαθώντας να φύγει αλλά συνεχιζουν να τον χτυπάνε. Στο τέλος καταφέρνει να σηκωθεί και φεύγει παραπατώντας απο τα τραύματα.

Ειναι πασιφανές οτι όλοι οι οπλισμένοι χούλιγκανς ήταν άκρως επικίνδυνοι και προετοιμασμένοι για το χειρότερο.