Νέα Φιλαδέλφεια: Σε τρία επίπεδα η έρευνα για τον εντοπισμό του δολοφόνου του Μιχάλη Κατσούρη

Νέα Φιλαδέλφεια: Σε τρία επίπεδα η έρευνα για τον εντοπισμό του δολοφόνου του Μιχάλη Κατσούρη

Με ποια στοιχεία σφίγγει ο κλοιός γύρω από το δράστη του μαχαιρώματος του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ

Εντείνει τις προσπάθειές της η Αστυνομία για τον εντοπισμό του δράστη της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς εξετάζονται σε βάθος στα εγκληματολογικά εργαστήρια τα βίντεο που έχουν οια αρχές στη διάθεσή τους από κάμερες ασφαλείας. Στην ταυτοποίηση του ενόχου αναμένεται να βοηθήσει και η ανάλυση του γενετικού υλικού που ελήφθη από τους 105 κατηγορούμενους, οι οποίοι από το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησαν να μεταφέρονται σε 16 σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας.

Σε τρία παράλληλα επίπεδα εξελίσσεται η έρευνα: Εκτός από τα αποτελέσματα των δειγμάτων DNA τα οποία αναμένονται, η ΕΛ.ΑΣ ανοίγει τα κατασχεμένα κινητά των χούλιγκαν και ψάχνει βίντεο και φωτογραφίες από τα επεισόδια που μπορεί να τράβηξαν οι ίδιοι οι Κροάτες, οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Άνδρες του τμήματος Αθλητικής βίας χτενίζουν όλους τους σταθμούς από τα σύνορα έως την Αθηνά για βιντεοληπτικό υλικό από τη διαδρομή των νεοναζί χούλιγκαν, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ειδικότερα, οι αρχές έχουν εντοπίσει τη φιγούρα του δράστη αλλά δεν έχουν καταφέρει να καθαρίσουν την εικόνα και να τον ταυτοποιήσουν. Κάνουν λόγο για ένανάνδρα:ψηλό, εύσωμο, με καλυμμένα χαρακτηριστικά. Το νέο στοιχείο είναι το τατουάζ στο λαιμό, χωρίς όμως το σχέδιο να είναι ξεκάθαρο και από τους κατηγορούμενους είναι αρκετοί αυτοί που έχουν τατουάζ στο λαιμό. Μόνη ελπίδα τα αποτελέσματα της αντιπαραβολής του DNA.

Το βάρος πέφτει σε 5-6 άτομα που θεωρούνται βασικοί ύποπτοι. Τη Δευτέρα 14/8 ξεκίνησε η διαδικασία ταυτοποίησης του DNA και του γενετικού υλικού, καθώς και κηλίδων αίματος. Μια διαδικασία η οποία δεν αναμένεται εύκολη καθώς έχουν προκύψει αλλοιώσεις από άτομα που έσπευσαν να βοηθήσουν το Μιχάλη Κατσούρη.