Ταυτοποιήθηκαν τα μέλη συμμορίας που άνοιγε σπίτια σε Τροιζηνία και Ερμιονίδα με λεία πάνω από 144.000 ευρώ

Ταυτοποιήθηκαν τα μέλη συμμορίας που άνοιγε σπίτια σε Τροιζηνία και Ερμιονίδα με λεία πάνω από 144.000 ευρώ

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 25 τετελεσμένες κλοπές και 13 απόπειρες

Διακριβώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Τροιζήνας η δράση εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε κλοπές από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Τροιζηνίας και της Ερμιονίδας, το συνολικό παράνομο όφελος της οποίας ξεπερνάει τις 144.000 ευρώ.

Προηγήθηκε έρευνα σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Αργολίδας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού και τριών τουλάχιστον ακόμη ατόμων για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές σε απόπειρα και τετελεσμένες. Ειδικότερα, από την προανακριτική έρευνα προέκυψε ότι τα τέσσερα άτομα, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση τουλάχιστον από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2022, με αρχηγό τον αλλοδαπό και προέβαιναν σε κλοπές από οικίες με συγκεκριμένο τρόπο δράσης (modus operandi).

Συγκεκριμένα, επέλεγαν οικίες σε απομονωμένα σημεία των περιοχών, τα οποία παράλληλα βρίσκονταν πλησίον του κεντρικού οδικού άξονα, έτσι ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί και παράλληλα να καθίσταται άμεση η διαφυγή τους. Επιχειρούσαν κυρίως νυχτερινές ώρες, ενώ για την μετάβαση και τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν επιχειρησιακά οχήματα ιδιοκτησίας τους. Εισέρχονταν σε εξοχικές ή μόνιμες κατοικίες, από τις οποίες απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες, σπάζοντας την κλειδαριά της κεντρικής θύρας ή παραβιάζοντας παράθυρα-μπαλκονόπορτες και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρικές και οικιακές συσκευές, χρυσαφικά καθώς και οχήματα.

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 13 απόπειρες και 25 τετελεσμένες κλοπές σε οικίες στις περιοχές της Τροιζηνίας και της Ερμιονίδας, ενώ το συνολικό όφελος που έχουν αποκομίσει ξεπερνάει τις 144.000 ευρώ. Παράλληλα, συνολικά έχουν αφαιρέσει έξι οχήματα, από τα οποία τα πέντε έχουν ανευρεθεί και αποδοθεί στους ιδιοκτήτες. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβάλλεται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, καθώς και για την ταυτοποίηση υπολοίπων μελών της οργάνωσης συνεχίζονται.