Σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο 45χρονος που ακρωτηριάστηκε στο φαράγγι της Σαμαριάς

Σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο 45χρονος που ακρωτηριάστηκε στο φαράγγι της Σαμαριάς

Κλειστά παραμένουν και σήμερα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων όλα τα φαράγγια στα Χανιά

Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων ο 45χρονος Ισπανός τουρίστας, που ακρωτηριάστηκε το πόδι του από κατάπτωση βράχου στο φαράγγι της Σαμαριάς το πρωί της Κυριακής, μετά από ισχυρή σεισμική δόνηση.

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλόγερο, το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό και σήμερα, τόσο υπό τον φόβο νέων κατολισθήσεων, όσο και για καθοριστούν τα μονοπάτια από βράχια και πέτρες που αποκολλήθηκε χθες.

Ο 45χρονος διέσχιζε το πρωί της Κυριακής το φαράγγι της Σαμαριάς, όταν αποκολλήθηκε βράχος και έπεσε πάνω στο πόδι του, εξαιτίας του σεισμού που σημειώθηκε λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Σούγια. Η κινητοποίηση των αρχών ήταν τεράστια, καθώς ο χρόνος ήταν πολύτιμος για την εξέλιξη της υγείας του άτυχου άντρα.

Δύο ελικόπτερα, άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ, της 3ης ΕΜΟΔΕ, 8 οχήματα της Πυροσβεστικής με 25 υπαλλήλους από τα Χανιά έσπευσαν στην περιοχή για να μεταφερθεί με ασφάλεια ο 45χρονος τραυματίας. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Νοσοκομείο Χανίων.

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή, όλα τα φαράγγια της Περιφερειακής Ενότητας θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας για νέες κατολισθήσεις από τη σεισμική δραστηριότητα το πρωί της Κυριακής στα νότια των Χανίων.