Συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων για τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια – Στην Ευελπίδων σήμερα ακόμη 40

Συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων για τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια – Στην Ευελπίδων σήμερα ακόμη 40

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η μεταφορά τους στα δικαστήρια

Για δεύτερη ημέρα, σήμερα Σάββατο (12/8) συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων για την αιματηρή επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη. Ενώπιον του εισαγγελέα βρίσκονται ακόμη 40 άτομα.

Η άφιξη τους στην Ευελπίδων έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και θα μοιραστούν σε τρεις ανακριτές.

Ειδικότερα οι κατηγορούμενοι που μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια με κλούβες της αστυνομίας, θα ξεκινήσουν να μεταφέρονται στα ανακριτικά γραφεία για τις απολογίες τους τις οποίες θα λάβουν η 25η τακτική ανακρίτρια που ορίστηκε για την κύρια ανάκριση, καθώς και ο 14ος και η 20η που ορίστηκαν ως επίκουροι στο έργο της συναδέλφου τους.

Σήμερα αναμένεται επίσης να ξεκινήσει η διαδικασία λήψης γενετικού υλικού (DNA) από τους κατηγορούμενους, ενώ αύριο Κυριακή είναι προγραμματισμένο να απολογηθούν οι υπόλοιποι 45 κατηγορούμενοι.

Χτες, Παρασκευή (11/8) την πόρτα των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων πέρασαν ακόμη 30 άτομα, 28 Κροάτες υποστηρικτές της Ντιναμό Ζάγκρεμπ ένας Έλληνας και ένας Αλβανός οι οποίοι και προφυλακίστηκαν.

Δήλωσαν αθώοι και είπαν πως ήταν στο λάθος σημείο τη λάθος ώρα

Και οι 30 κατηγορούμενοι χτες δήλωσαν αθώοι και μάλιστα οι Κροάτες ισχυρίστηκαν πως είχαν έρθει στην Ελλάδα για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που έπαιζε με την ΑΕΚ την επόμενη μέρα.

Όσο για τον Έλληνα και τον Αλβανό που διαμένουν στην Ελλάδα υποστήριξαν πως βρέθηκαν στον λάθος τόπο την λάθος... ώρα. Ο 22 ετών με καταγωγή από την Αλβανία είπε υποστήριξε πως εργάζεται ως ηλεκτρολόγος και πως τη Δευτέρα (7/8) ήταν στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας για δουλειά.

Ο 27χρονος Έλληνας επιχειρηματίας είπε πως βρισκόταν στην περιοχή καθώς είχε ραντεβού με πρόσωπο από το οποίο θα αγόραζε μοτοσυκλέτα. Ισχυρίστηκε δε επίσης πως βρέθηκε στο σημείο όταν άκουσε την φασαρία από περιέργεια.

Οι απολογίες των κατηγορούμενων θα ολοκληρωθούν αύριο, Κυριακή (13/8).