Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην Τρίπολη – Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην Τρίπολη – Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Συνολικά 58 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην θέση Άγιος Βλάσης στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 16:42 και στο σημείο επιχειρούν πλέον 75 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με το arkadiaportal.gr, κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν, ότι πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς ακούστηκαν μικρές εκρήξεις. Υπάρχουν δε φόβοι, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, να επέκταθει η φωτιά στο Μαίναλο, κάτι που παλεύουν να αποτρέψουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, της μεγάλης φωτιάς είχαν προηγηθεί δύο μικρότερες εστίες πάνω από το Παναρκαδικό Νοσοκομείλ, οι οποίες τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο.

Συνολικά 58 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.