Επεισόδιο οπαδικής βίας στα Ιωάννινα – Οι δράστες είχαν αλυσίδες και… όπλα

Επεισόδιο οπαδικής βίας στα Ιωάννινα – Οι δράστες είχαν αλυσίδες και… όπλα

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα τα οποία κινήθηκαν εναντίον άλλων τεσσάρων που επέβαιναν σε όχημα στο οποίο οι δράστες προκάλεσαν φθορές

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που έχοντας οπαδικά κίνητρα επιτέθηκαν σε τέσσερα άλλα άτομα πουεπέβαιναν σε αυτοκίνητο στην πόλη των Ιωαννίνων, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία οι δράστες μεταμεσονύκτιες ώρες χθες 27 Ιουλίου έχοντας οπαδικά κίνητρα και λειτουργώντας από κοινού, προσέγγισαν με αυτοκίνητο όχημα στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα και αφού αποβιβάστηκαν από αυτό, τους επιτέθηκαν. Συγκεκριμένα, οι δράστες από τους οποίους οι δύο κρατούσαν αλυσίδα και ξύλινη ράβδο και οι άλλοι δύο με καλυμμένα χαρακτηριστικά, κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των θυμάτων, που εξήλθαν από το όχημά τους και απομακρύνθηκαν. Στη συνέχεια οι δράστες αφαίρεσαν τα κλειδιά του οχήματος των θυμάτων και αφού έσπασαν και αφαίρεσαν καθρέφτη, τράπηκαν σε φυγή.

Από τη διερεύνηση των καταγγελλομένων και την περαιτέρω αξιοποίηση στοιχείων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση με αποτέλεσμα την μετέπειτα σύλληψή τους. Στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, τρία κινητά τηλέφωνα, τρία αεροβόλα πιστόλια, τσεκούρι, 15 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, κάλυκας φυσιγγίου, αντιασφυξιογόνος μάσκα, τσαντάκι ώμου, αλυσίδα, τρία κράνη και τρεις πέτρες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.