Μεγάλη φωτιά στη Μαγνησία: Επιχείρηση εκκένωσης διά θαλάσσης – Εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών

Μεγάλη φωτιά στη Μαγνησία: Επιχείρηση εκκένωσης διά θαλάσσης – Εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών

Σχέδιο ασφαλούς μεταφοράς πληθυσμού που έχει καταφύγει στις ακτές για να γλυτώσει από το πύρινο μέτωπο

Δραματικές διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά στη Μαγνησία, μετά τις αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν σήμερα Πέμπτη, καθώς οι φλόγες έφθασαν σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο.

Στην περιοχή ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις από τα πυρομαχικά. Από τον εκκωφαντικό ήχο των εκρήξεων τρόμαξαν ακόμη και οι κάτοικοι του Βόλου. Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης, με μήνυμα από το 112, για εκκένωση της περιοχής της Νέας Αγχιάλου και άλλων οκτώ χωριών και οικισμών. Στην περιοχή βρίσκεται η 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας και βάση ελικοπτέρων. Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, από τις εκρήξεις έχουν σπάσει τζάμια σε σπιτια και επιχειρήσεις, ενώ το στρατόπεδο έχει εκκενωθεί, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι ένστολοι και οι στρατιώτες.

Την ίδια ώρα, επιχείρηση εκκένωσης δια θαλάσσης από την Νέα Αγχίαλο και άλλους παραθαλάσσιους οικισμούς οργανώνεται σύμφωνα με πληροφορίες από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, με σκάφη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, αλλά και ιδιωτικών, προκειμένου να διαπιστώσουν, αν υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καταφέρει να εγκαταλείψουν την περιοχή λόγω της πυρκαγιάς και να τους βοηθήσουν να απομακρυνθούν.

Συγκεκριμένα, σκάφος του Λιμενικού συντονίζει τις προσπάθειες απομάκρυνσης πολιτών από το λιμάνι της Νέας Αγχιάλου προς το λιμεναρχείο του Βόλου, εξαιτίας της πυρκαγιάς που έχει περικυκλώσει την περιοχή. Οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου, είτε έφευγαν οδικώς προς Βόλο, είτε με σκάφη ιδιωτών και διασωστών που ειδοποίησαν στελέχη του Λιμενικού. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά πλησιάζει απειλητικά το λιμάνι της περιοχής, ενώ ο φόβος των πολιτών εντείνεται από τις απανωτές εκρήξεις που ακούγονται από τον χώρο αποθήκης της 111 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στελέχη του λιμενικού έχουν αναλάβει την επιβίβαση των πολιτών στα σκάφη ιδιωτών, τα οποία αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι. Οι πολίτες μεταφέρονται στο λιμεναρχείο του Βόλου για καταμέτρηση και εν συνεχεία στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου. Τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού, δύο ρυμουλκά και 22 ιδιωτικά σκάφη, έχουν μεταφέρει ήδη 30 άτομα από τη Νέα Αγχίαλο στον Βόλο, με το λιμενικό να βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.