Ηράκλειο: Συνελήφθη ιδιοκτήτης γηροκομείου μετά από καταγγελίες για άθλιες συνθήκες

Ηράκλειο: Συνελήφθη ιδιοκτήτης γηροκομείου μετά από καταγγελίες για άθλιες συνθήκες

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ελλιπή καθαριότητα, καταστασία, φθορές στο κτίριο, έλλειψη εποπτείας των κλινών κ.α.

Τον 60χρονο ιδιοκτήτη ενός γηροκομείου στο Ηράκλειο συνέλαβαν σήμερα το μεσημέρι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους του ιδρύματος.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου προχώρησαν σε αυτοψία στην δομή ηλικιωμένων, όπου διαβιούν 92 άτομα και διαπιστώθηκε η ευστάθεια των περισσότερων καταγγελιών που είχαν γίνει. Πιο συγκεκριμένα, οι καταγγελίες αφορούσαν την καθαριότητα στους χώρους του γηροκομείου, αλλά και την ακασταστασία που επικρατεί, με διάφορα αντικείμενα να είναι στοιβαγμένα ακόμη και σε σκάλες. Είχε καταγγελθεί όμως και θέμα στενότητας χώρου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, φέρεται να είχε αναφερθεί, ότι σε μικρούς θαλάμους διαμένουν ακόμη και τρία άτομα.

Παράλληλα, διαπιστώθηκαν φθορές στα ταβάνια των θαλάμων, έλλειψη εποπτείας των κλινών από προσωπικό, ακόμη και μη ύπαρξη εξόδων κινδύνου, ενώ ανησυχητική είναι και η φθορά στα κάγκελα στα μπαλκόνια.