Λάρισα: Στον εισαγγελέα ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο

Λάρισα: Στον εισαγγελέα ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο

«Είναι συγκλονισμένος» υποστηρίζει ο δικηγόρος του - Βίντεο από τη κλοπή του οχήματος

Ενώπιον του Εισαγγελέα και στην συνέχεια του Ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, Κυριακή (9/7) ο 45χρονος ανθυπαστυνόμος από το όπλο του οποίου προέρχεται η σφαίρα που τραυμάτισε θανάσιμα τον 20χρονο σεσημασμένο Σύρο μετά από επεισοδιακή καταδίωξη το Σάββατο (8/7) στην Ε.Ο Αθήνας – Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 45χρονος φέρεται να είπε στους συναδέλφους του ότι στην προσπάθειά του να καταδιώξει τον 20χρονο, σκόνταψε σε σίτες που υπήρχαν στο σημείο και έτσι η σφαίρα από το όπλο χτύπησε το θύμα. Ο δικηγόρος του είπε στην ΕΡΤ και την Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη, πως ο εντολέας του είναι συγκλονισμένος και έκανε λόγο για μια «άσχημη στιγμή» και ένα απρόβλεπτο περιστατικό.

Ο οδηγός, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από την Αθήνα με ένα κλεμμένο λευκό αγροτικό αυτοκίνητο. Το κλεμμένο Nissan Navara εντοπίστηκε στις 11:40 το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Κιλελέρ να κινείται με μεγάλη ταχύτητα. Αστυνομικοί στον Βόλο του έκαναν σήμα να σταματήσει. Αγνόησε τα σήματα των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη που διήρκεσε πάνω από 50 λεπτά.

Το κλεμμένο αυτοκίνητο μετά από μια «τρελή» καταδίωξη, κατέληξε στην αυλή σπιτιού στο Μοσχοχώρι Λάρισας. Ο 20χρονος Σύρος οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και άρχισε να τρέχει με τους αστυνομικούς να τον κυνηγούν, ανάμεσα σε οικόπεδα.

«Ωστόσο ένας από τους αστυνομικούς, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έκανε χρήση όπλου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ατόμου στα πλευρά» επεσήμανε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δηλογλίδου.

Δείτε βίντεο - ντοκουμέντο από τη κλοπή του οχήματος