Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω: Βρέθηκε DNA στα νύχια της – «Δεν υπάρχει συνεργός»

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω: Βρέθηκε DNA στα νύχια της – «Δεν υπάρχει συνεργός»

Πώς τα κινητά και οι κάμερες «έκαψαν» τον Μπαγκλαντεσιανό

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια στη Κω. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας φέρεται στα τεχνητά νύχια της να βρέθηκε DNA ενώ την ίδια στιγμή στα εργαστήρια της αστυνομίας έχει μεταφερθεί κάρτα sim από το κινητό τηλέφωνό της.

Όπως μετέδωσε σε σχετικό της ρεπορτάζ η ΕΡΤ και ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεραφέντης το τηλέφωνο του Μπαγκλαντεσιανού «μίλησε», αποκαλύπτοντας πως ο 32χρονος προσπαθούσε να σβήσει δεδομένα από το κινητό του. Τον νεαρό – που διώκεται πλέον για βιασμό και ανθρωποκτονία – «καίνε» επίσης και οι κάμερες ασφαλείας, οι οποίες έχουν καταγράψει την πορεία του με μηχανάκι προς το σημείο που βρέθηκε νεκρή η Αναστάζια.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατά τις ίδιες πληροφορίες διαθέτουν υλικό από τουλάχιστον δέκα διαφορετικές κάμερες οι οποίες έχουν καταγράψει την διαδρομή που ακολούθησε με το μηχανάκι του, το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας, ο βασικός ύποπτος και η 27χρονη Πολωνή.

Η κάμερα η οποία άλλαξε τα δεδομένα, και ξετυλίγει το κουβάρι της δολοφονίας, είναι αυτή που βρίσκεται σε γειτονικό σπίτι από αυτό που διέμενε ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός με τον Πακιστανό συγκάτοικο του.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτός ο άνδρας μπήκε από την πρώτη στιγμή στο ''κάδρο'' των ερευνών της αστυνομίας»

Ότι δεν φαίνεται να υπάρχει συνεργός στη δολοφονία της Αναστάζια διαμήνυσε το πρωί του Σαββάτου (24/6) μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Χαμογέλα και πάλι» η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτός ο άνδρας μπήκε από την πρώτη στιγμή στο ''κάδρο'' των ερευνών της αστυνομίας. Η αλήθεια είναι ότι τις πρώτες μέρες δεν ήταν ξεκάθαρη η εικόνα. Το βιντεοληπτικό υλικό μας έδωσε όλα τα στοιχεία που δείχνουν αυτόν τον άνθρωπο ως δράστη της ανθρωποκτονίας» επεσήμανε.

Για τις εξετάσεις DNA που έχουν γίνει σχολίασε η κα. Δημογλίδου: «Μπορεί να μην είχαμε αποτελέσματα από την βιολογική έρευνα, ωστόσο ο άνθρωπος αυτός υποστήριξε συγκεκριμένα πράγματα που δεν ταίριαζε με το υλικό που είχαμε εμείς στα χέρια μας, αλλά κι ούτε με τις μαρτυρίες».

«Από την στιγμή που βρέθηκε το πτώμα της κοπέλας άρχισε να να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης και να ξεκαθαρίζουμε πώς έδρασε ο 32χρονος αλλοδαπός», υπογράμμισε η Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Ερωτηθείσα η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. αν εξετάζεται το ενδεχόμενο ο 32χρονος φερόμενος δράστης να έχει συνεργό απάντησε: «Τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής μας αποκλείουν τον συνεργό. Σε κάθε περίπτωση, δεν βλέπουμε κίνηση άλλου ανθρώπου κοντά στα σημεία που έγινε το έγκλημα κι εκεί που βρέθηκε το πτώμα».