Δίκη Folli Follie: Ορίστηκε νέα ημερομηνία για τις 14 Σεπτεμβρίου

Δίκη Folli Follie: Ορίστηκε νέα ημερομηνία για τις 14 Σεπτεμβρίου

Υπενθυμίζεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης είχε ξεκινήσει στις αρχές του 2022

Στην… αναμονή παραμένει η δίκη της Folli Follie καθώς ούτε σήμερα άνοιξε η αυλαία της ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Το δικαστήριο όρισε νέα ημερομηνία για τις 14 Σεπτεμβρίου, οπότε αναμένεται να εκφωνηθεί η υπόθεση με κεντρικά πρόσωπα τους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.

Έξι, περίπου, μήνες μετά την «αναγκαστική» , όπως χαρακτηρίστηκε, αναβολή της δίκης λόγω της συνεχιζόμενης  αποχής των δικηγόρων από την εκδίκαση πρωτόδικων υποθέσεων με κατηγορίες που αφορούν  εγκληματική οργάνωση και παρά το γεγονός ότι σήμερα οι δικηγόροι είχαν πάρει την  απαραίτητη άδεια από τον ΔΣΑ για να παραστούν στη διαδικασία ένα σοβαρό κώλυμα που επικαλέστηκε η εισαγγελέας της έδρας υποχρέωσε το δικαστήριο να δώσει νέα ημερομηνία.

Στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα του Εφετείου παρόντες ήταν οι άλλοτε ισχυροί άνδρας της Folli Follie Δημήτρης και Τζώρζης  Κουτσολιούτσος αλλά και η  Καίτη Κουτσολιούτσου.

Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης δίνουν συνολικά 10 κατηγορούμενοι οι οποίοι, κατά περίπτωση, δίνουν εξηγήσεις  για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ, απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ με ζημία άνω των 120.000 ευρώ, χειραγώγηση της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος δικάζεται και για το κακούργημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί της απάτης και , σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα,  συγκρότησαν από το 2006 εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας έδρασαν έχοντας διακριτούς ρόλους.

Σύμφωνα με την κατηγορία, οι κατηγορούμενοι κατήρτιζαν πλαστά έγραφα τραπεζών με στόχο να δείχνουν μία  εύρωστη οικονομική εικόνα και να λαμβάνουν δάνεια ή να προσελκύουν επενδυτές.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να  εξαπατήσουν το επενδυτικό κοινό, τα χρηματιστήρια αλλά και στελέχη τραπεζών αποσπώντας τεράστια χρηματικά ποσά ως δάνεια. Επιπλέον, φέρονται να χειραγώγησαν την αγορά και πλήθος φυσικών και νομικών προσώπων, που αγόραζαν στη πραγματικότητα μια μετοχή σε ποσό μεγαλύτερο της πραγματικής της αξίας.

Υπενθυμίζεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης είχε ξεκινήσει στις αρχές του 2022, ωστόσο, δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί καθώς τον περασμένο Δεκέμβριο οδηγήθηκε σε αναβολή λόγω της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων.

Είχαν προηγηθεί 22 συνεδριάσεις κατά τη διάρκεια των οποίων, σύμφωνα με το δικαστήριο, λύθηκαν πολλά διαδικαστικά και ουσιαστικά προβλήματα. Όλο αυτό το διάστημα 35 συνεδριάσεις ματαιώθηκαν και τελικά το δικαστήριο αναγκάστηκε να αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης ενώ με μια ανακοίνωση, η οποία προκάλεσε αίσθηση, εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ προς πάσα κατεύθυνση για τη μη συνέχισή της δίκης κρούοντας, παράλληλα, τον κίνδυνο για παραγραφή αδικημάτων.

Η αναβολή βρήκε τους βασικούς πρωταγωνιστές εκτός φυλακής λόγω παρέλευσης του ανώτατου ορίου των 18 μηνών της προσωρινής κράτησης.

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου