Κύκλωμα εκβιαστών στην Αττική: Σκληροί μπράβοι και πυγμάχοι οι συλληφθέντες – Τι λένε θύματά τους

Κύκλωμα εκβιαστών στην Αττική: Σκληροί μπράβοι και πυγμάχοι οι συλληφθέντες – Τι λένε θύματά τους

Οι επτά κατηγορούμενοι φέρονται να εμπλέκονται σε ξυλοδαρμούς και εκβιάσεις ιδιοκτητών καταστημάτων

Κύκλωμα εκβιαστών που ξυλοκοπούσαν επιχειρηματίες, διέλυαν τα καταστήματα τους, ενώ είχαν στείλει και στο νοσοκομείο με τραύματα ένα απο τα θύματά τους, εξάρθρωσε η Αστυνομία.

Ορισμένα απο τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι πυγμάχοι, ενώ φαίνεται πως εμπλέκονται και αστυνομικοί. Τα μέλη του κυκλώματος θεωρούνταν από τους πιο σκληρούς μπράβους. Όποιος ιδιοκτήτης δε συμμορφωνόταν και δεν τους έδινε μερίδιο απο τον τζίρο, κατέληγε αιμόφυρτος από το ξύλο. Ορισμένα από τα μέλη της συμμορίας μάλιστα ήταν επαγγελματίες πυγμάχοι.

Οι επτά συλληφθέντες πουλούσαν προστασία σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας και το τελευταίο διάστημα απλώθηκαν και στα νότια προάστια. Είχαν τις πλάτες που χρειάζονταν από μεγάλο κεφάλι της νύχτας, αλλά και επίορκων της ΕΛ.ΑΣ. «Δύο αστυνομικοί που πληκτρολογούσαν στους υπολογιστές της υπηρεσίας αυτοκίνητα για λογαριασμό της εγκληματικής οργάνωσης, αλλα κι ένα ζευγάρι αξιωματικών της Αστυνομίας που ίσως έδωσαν εντολή στην οργάνωση να ξυλοκοπήσουν κάποιον, που τους χρωστούσε χρήματα», ανέφερε στο Star o πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί εννέα εκβιάσεις, με την έρευνα να συνεχίζεται. Το τμήμα εκβιαστών πέρασε χειροπέδες σε επτά άτομα και έχουν εκδοθεί εντάλματα για ακόμη τρία. Στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια και στα αυτοκίνητά τους, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, κυνηγητικό όπλο, χειροπέδες, αναβολικά, αλλά και ατζέντα όπου σημείωναν τις... βρώμικες δουλειές τους.

Τι λένε θύματα του κυκλώματος εκβιαστών

Δύο θύματα του κυκλώματος εκβιαστών μίλησαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τον τρόπο δράσης τους. Ένας από αυτούς, ιδιοκτήτης επιχείρησης, περιέγραψε πως επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια παλαιστή: «Άμα δείς τι έχουν κάνει σε δίμετρο παλαιστή, που πήγε να με σκοτώσει... Τον έκαναν αλοιφή για κάλους. Τρία μαγαζιά με 300 κατοστάρικα το 15ήμερο και για τα τρία», δήλωσε.

Άλλο θύμα που κατέληξε στο νοσοκομείο μετά την επίθεσή τους, υποστήριξε: «Μπήκε κάποιος μέσα με μια κουκούλα, μου έριξε δυο μπουνιές, τελείωσε, έφυγε. Δε γνωρίζω ποιο ήταν το άτομο αυτό. Είχα κάποιες οικονομικές διαφορές με κάποιον».

«Στο ‘χα πει ότι θα σε στείλω στην εντατική»

Η δικογραφία περιλαμβάνει σοκαριστικές συνομιλίες των μελών του κυκλώματος εκβιαστών, έπειτα από έναν κατά παραγγελία ξυλοδαρμό. Όπως αποκάλυψε η Μίνα Καραμήτρου στο OPEN, την ώρα που το θύμα βρισκόταν σε μία λίμνη αίματος, ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων τηλεφώνησε σε άλλο μέλος του κυκλώματος. Στη συνομιλία τους ακούγονται να λένε: «Και τον ξεκινάω σε κάτι κλωτσομπουνίδια με το πιστόλι στο κεφάλι, ταυλιάζει κάτω και βάζω δύο και λέω "τώρα στείλτε τον στην εντατική μη σηκωθεί". Και του σπάμε σαγόνια, χέρια πόδια, μύτες, ζυγωματικά, όλα. Του λέω "στο ‘χα πει ότι θα σε στείλω στην εντατική"».

Από αυτές τις τηλεφωνικές συνομιλίες βγαίνει το συμπέρασμα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, ότι είχαν στοχοποιήσει ακόμα και τους αστυνομικούς του τμήματος εκβιαστών, για το τι θα γίνει, σε περίπτωση που σχηματίσουν δικογραφία σε βάρος τους και τους συλλάβουν. Στις συνομιλίες τους αυτές αναφέρονται στα χειρότερα, που θα μπορούσαν να κάνουν στους αστυνομικούς.