Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι μετέφερε στη ρεζέρβα του αυτοκινήτου του πάνω από 12 κιλά ηρωίνης

Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι μετέφερε στη ρεζέρβα του αυτοκινήτου του πάνω από 12 κιλά ηρωίνης

Τα δέματα των ναρκωτικών φέρουν το ίδιο λογότυπο με αυτά που είχαν βρεθεί σε άλλο αυτοκίνητο πριν λίγες ημέρες στα διόδια των Μαλγάρων

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν

Ένας 33χρονος αλλοδαπός, ο οποίος θεωρείται ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών και μία 27χρονη ημεδαπή εντοπίστηκαν να κινούνται βραδινές ώρες της 23ης Μαΐου με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο ακινητοποιήθηκε για έλεγχο στο ύψος των διοδίων Μαλγάρων και στην κατοχή της 27χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και χρηματικό ποσό, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο όχημα των δραστών, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένα μέσα στη ρεζέρβα και κατασχέθηκαν 12 κιλά και 200 γραμμάρια ηρωίνης, συσκευασμένα σε 25 δέματα. Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι ο 33χρονος αλλοδαπός με άμεση συνεργάτιδα την 27χρονη προμηθεύονταν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες αποθήκευαν και οργάνωναν τη μεταφορά και την περαιτέρω διακίνησή τους εντός της ελληνικής επικράτειας και κυρίως στα πολεοδομικά συγκροτήματα Θεσσαλονίκης και Αθήνας.

Αυτό ενισχύεται και από το γεγονός, ότι τα δέματα έφεραν λογότυπο, το οποίο έφεραν τα ναρκωτικά που είχε κρυμμένα στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου του 23χρονος, που συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες στα διόδια των Μαλγάρων. Σημειώνεται, ότι ο 33χρονος συλληφθείς έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές για ληστεία και διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία. Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, για εγκληματική οργάνωση σε συνδυασμό με παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.