Επίθεση κατά της Δίωξης Ναρκωτικών εξαπέλυσε ο συνήγορος του φερόμενου ως «εγκεφάλου» και του γιου του
«Πυρά» κατά της Υποδιεύθυνσης της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης εξαπέλυσε ο συνήγορος τριών κατηγορουμένων στην υπόθεση των 105 κιλών κοκαΐνης που εντοπίστηκαν σε κοντέινερ στη Θεσσαλονίκη, καθώς άφησε να εννοηθεί ότι με τις ενέργειές της δεν θα βρεθούν οι πραγματικοί ένοχοι.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κούγιας που ανέλαβε την υπεράσπιση του 68χρονου γιατρού και φερόμενου ως «εγκεφάλου» της εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης της κοκαΐνης, του γιου του και ενός ακόμα κατηγορούμενου, εξαπέλυσε επίθεση κατά της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, καθώς άφησε να εννοηθεί, ότι με τις ενέργειές της δεν θα βρεθούν οι πραγματικοί ένοχοι. «Όλες οι υποθέσεις έχουν το ίδιο χαρακτηριστικό. Η Δίωξη Ναρκωτικών δεν αφήνει την υπόθεση να εξελιχθεί και επιχειρεί πάντα, λίγο πριν φτάσουν τα ναρκωτικά στους πραγματικούς εμπόρους», είπε και ανέφερε ακόμη, πως στις περισσότερες υποθέσεις είναι ο ίδιος μάρτυρας και πως δεν υπάρχει παρακολούθηση.
«Σε αυτές τις υποθέσεις, αυτοί που διώκονται, είναι τα "σφαχτά"», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας και υποστήριξε, ότι οι εντολείς του δεν έχουν καμία συμμετοχή στην υπόθεση. Χαρακτήρισε δε τον γιατρό «επίλεκτο πρόσωπο» και τόνισε πως ο κατηγορούμενος γιος του πάσχει από διπολική διαταραχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ3, κανείς από τους κατηγορούμενους δεν παραδέχεται ότι έχει σχέση με τα ναρκωτικά, εκτός από αυτόν που επέβαινε στο αυτοκίνητο, που τα μετέφεραν. Μέχρι στιγμής έχουν απολογηθεί τρεις από τους κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων ο 72χρονος, στο όνομα του οποίου είχε ενοικιαστεί η αποθήκη στα Διαβατά και θεωρείται στενός συνεργάτης του 68χρονου φερόμενου ως «εγκεφάλου» της οργάνωσης. Ο 72χρονος ισχυρίζεται, ότι παρέδωσε τα κλειδιά της αποθήκης σε ένα φίλο του.
Ο 68χρονος γιατρός φέρεται να αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση και να ισχυρίζεται, ότι όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα ήταν απλώς φίλοι του. Ο 68χρονος παλιότερα έχει καταδικαστεί για λαθρεμπορία τσιγάρων και καυσίμων. Οι δύο ηλεκτροσυγκολλητές αλβανικής καταγωγής, που απολογήθηκαν, υποστηρίζουν ότι δεν ήξεραν τίποτα για τα ναρκωτικά και ότι κλήθηκαν να κάνουν κάποιες επιδιορθώσεις στο κοντέινερ.