Τραγωδία με νεκρό βρέφος στην Άρτα: Πνευμονικό οίδημα έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση ως αιτία θανάτου

Τραγωδία με νεκρό βρέφος στην Άρτα: Πνευμονικό οίδημα έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση ως αιτία θανάτου

Το 5,5 ετών κοριτσάκι θα βαπτιστεί και θα κηδευτεί το πρωί του Σαββάτου στο χωριό της μητέρας του

Η συσσώρευση υγρών στον πνεύμονα που προκάλεσαν πνευμονικό οίδημα αναφέρεται ως αιτία θανάτου στην ιατροδικαστική έκθεση για το 5,5 μηνών βρέφος από την Άρτα, το οποίο έμεινε για ώρες μέσα στο αυτοκίνητο ξεχασμένο από τον πατέρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το βρέφος υπέστη αίσθημα ασφυξίας εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής, υποξία, με αποτέλεσμα να υποστεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας ταχυκαρδία και κυάνωση. Τα οριστικά αποτελέσματα θα δοθούν, αφού ολοκληρωθούν και οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Η κηδεία του άτυχου μωρού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαΐου στις 12:00 το μεσημέρι στην Περδικοράχη απ’ όπου κατάγεται η μητέρα. Σύμφωνα με την εκπομπή TLive, το κοριτσάκι πριν κηδευτεί, θα βαπτιστεί σε ειδική τελετή Λυδία – Ελένη. Η κηδεία θα γίνει με δωρεά του γραφείου τελετών.

Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ο πατέρας

Ο πατέρας του άτυχου βρέφους έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή, ενώ μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν φρουρούμενος στον ανακριτή της Άρτας. Χθες το βράδυ η εισαγγελέας άσκησε δίωξη στο τραγικό πατέρα για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Ο συνήγορος του, Δημήτρης Λαμπράκης, σε δηλώσεις του είπε ότι το μήνυμα που στέλνει ο εντολέας του, είναι να μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση. Μάλιστα ανέφερε ότι τόσο ο πατέρας όσο και η 27χρονη μητέρα επιχείρησαν να θέσουν τέλος στη ζωή τους, μόλις συνειδητοποίησαν, ότι το μωρό τους δεν ζει.