Τέλος ο εφιάλτης του Σουδάν για 39 άτομα: Στην Ελευσίνα το C-130 – Τους καλωσόρισε και ο πρωθυπουργός – Βίντεο και φωτογραφίες του News

Τέλος ο εφιάλτης του Σουδάν για 39 άτομα: Στην Ελευσίνα το C-130 – Τους καλωσόρισε και ο πρωθυπουργός – Βίντεο και φωτογραφίες του News

Ανάμεσά τους είναι 20 Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, αλλά και 6 σκυλάκια - Συγγενείς, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία τους υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο

Αίσιο τέλος είχε ο εφιάλτης του εμφυλίου πολέμου στο Σουδάν για 39 άτομα που έφτασαν πριν από λίγο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Ανάμεσά τους είναι 20 Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους. Διασώθηκαν και 6 σκυλιά, ενώ εκεί βρέθηκε να τους καλωσορίσει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: «Συγχαίρω το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις» 

Θέλω να συγχαρώ το υπουργείο Εθνικής ‘Aμυνας αλλά και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για την άρτια οργάνωση αυτής της σύνθετης αποστολής, πάντα σε συνδυασμό και με άλλες φίλες χώρες, καταφέραμε και επιστρέψαμε πίσω στην πατρίδα όσους συμπολίτες μας ήθελαν να φύγουν από την εμπόλεμη ζώνη. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας, λίγο μετά την άφιξη του C-130 που μετέφερε 20 Έλληνες και 19 ξένους υπηκόους από το Σουδάν.

«Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει ανά πάσα στιγμή να φροντίζει για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών ασχέτως το που αυτοί βρίσκονται. Και εύχομαι η μεγάλη περιπέτεια στο Σουδάν να τελειώσει ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στις εστίες τους. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, για ακόμη μια φορά μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους και φρόντισαν για την ολοκλήρωση αυτής της σύνθετης επιχείρησης» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός..

Με την έλευση του C-130, από στρατιωτικής πλευράς, η επιχείρηση εκκένωσης και διάσωσης στο Σουδάν έλαβε τέλος, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

Τους απεγκλωβισμένους συνόδεψαν 12 μέλη του ειδικού τμήματος αλεξιπτωτιστών. Πρόκειται για την ελίτ των κομάντος οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι για τις πιο δύσκολες και ακραίες αποστολές.

Το αεροπλάνο απογειώθηκε από το Χαρτούμ. Με την ολοκλήρωση της εν λόγω επιχείρησης, ο αριθμός των απεγκλωβισθέντων συμπατριωτών μας και μελών οικογενειών τους ανέρχεται στα 125 άτομα.

Στο αεροδρόμιο περίμεναν του επιβάτες τόσο οι συγγενείς τους, όσο η στρατιωτική και η πολιτική ηγεσία.

Εκεί ήταν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δείτε φωτογραφίες του News:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος