Πασχαλινά αυγά: Τι πρέπει να προσέξουμε στην κατανάλωσή τους

Πασχαλινά αυγά: Τι πρέπει να προσέξουμε στην κατανάλωσή τους

Αναλυτικές οδηγίες από τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας

Το έθιμο... απαιτεί βαμμένα αυγά στις ημέρες του Πάσχα, όμως επειδή η κατανάλωσή τους δεν γίνεται την ίδια μέρα και υπάρχει ο κίνδυνος για δηλητηριάσεις, ο ΕΟΔΥ εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες για να φαγωθούν με ασφάλεια.

Τι πρέπει να προσέχουμε:

  • Τα αυγά δεν πρέπει να παραμένουν σε θερμοκρασία δωματίου περισσότερο από 2 ώρες. Διατηρήστε τα αυγά που έχουν βράσει επαρκώς (σφιχτά) στο ψυγείο μέχρι να σερβιριστούν.
  • Αν επιθυμείτε να καταναλώσετε τα αυγά που βάψατε/διακοσμήσατε, βεβαιωθείτε ότι έχετε χρησιμοποιήσει βαφή κατάλληλη για τρόφιμα.
  • Διατηρήστε τα αυγά στη συσκευασία τους στο ψυγείο (όχι στην πόρτα του ψυγείου). Τα βαμμένα αυγά θα πρέπει να διατηρούνται, επίσης, στο ψυγείο.