Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη 12χρονη από τον Κολωνό στην πλατεία Κοτζιά

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη 12χρονη από τον Κολωνό στην πλατεία Κοτζιά

Η Επιτροπή Στήριξης της ανήλικης απαιτεί από τον Δήμο να λάβει άμεσα μέτρα υποστήριξης της ίδιας και της οικογένειάς της - Δείτε φωτογραφίες του news

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη 12χρονη που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό, πραγματοποιούν φορείς και πολίτες στην πλατεία Κοτζιά κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας.

Με κεντρικά τα αιτήματα για στήριξη στη 12χρονη και την οικογένειά της και κοινωνικές δομές προστασίας για το παιδί και τις ευάλωτες οικογένειες, η Επιτροπή Στήριξης της 12χρονης από τον Κολωνό απαιτεί από τον Δήμο να λάβει άμεσα μέτρα. «Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη στήριξη της 12χρονης και της πολυμελούς οικογένειάς της, αναδεικνύοντας την επιτακτική ανάγκη σήμερα να αναπτυχθούν κοινωνικές -και όχι φιλανθρωπικές- δομές παιδικής προστασίας και φροντίδας ευάλωτων οικογενειών» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην κοινή ανακοίνωσή τους και τονίζουν:

«Από τις 23-12-2022 οι συλλογικότητες που στήριξαν τη 12χρονη επιζώσα παιδοβιασμού, εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, επέδωσαν στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής– Γενικό Γραμματέα Δήμου: κ. Α. Τσιατσιάμη επιστολή με μια σειρά αιτήματα για την ολόπλευρη κοινωνικο-ψυχική και ηθική στήριξη του ανήλικου θύματος trafficking και της οικογένειάς της σε σταθερή βάση και μηνιαίας οικονομικής βοήθειας.

Δείτε φωτογραφίες του news:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος