Λέσβος: Για βιασμό ανηλίκου παραπέμπεται ο 53χρονος αστυνομικός και προπονητής βόλεϊ

Λέσβος: Για βιασμό ανηλίκου παραπέμπεται ο 53χρονος αστυνομικός και προπονητής βόλεϊ

Έγινε δεκτή η έφεση της εισαγγελέως Εφετών κατά του βουλεύματος με το οποίο παραπεμπόταν μόνο για ασέλγεια

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου στη Χίο θα καθίσει με την κατηγορία του βιασμού ανήλικης ο προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης 53χρονος αρχιφύλακας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου και προπονητής βόλεϊ, ο οποίος συνελήφθη μετά από καταγγελία 14χρονης.

Το Συμβούλιο Εφετών Βορείου Αιγαίου έκανε δεκτή την έφεση της εισαγγελέως Εφετών, που προκλήθηκε μετά από αίτηση του δικηγόρου πολιτικής αγωγής Θεμιστοκλή Κεφάλα, καθώς σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο κατηγορούμενος δεν παραπέμπονταν για το αδίκημα του βιασμού ανήλικης, κατηγορία που του είχε απαγγελθεί, αλλά μόνο για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου νεότερου των 15 ετών από γυμναστή, όπως επισημαίνει το stonisi.gr. Ακολούθησε η έφεση κατά του βουλεύματος του Συμβούλιου Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης από την εισαγγελέα Εφετών βορείου Αιγαίου και η οποία οδήγησε στην απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που έγινε σήμερα γνωστή.

Στη σύλληψη του 53χρονου αρχιφύλακα που προπονούσε ομάδα βόλεϊ κοριτσιών στη Μυτιλήνη, είχε προχωρήσει στα τέλη του περασμένου Ιουλίου η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Ο αστυνομικός που ανήκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, κατηγορείτο κατά τη σύλληψη του για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιον τους, που συμπλήρωσαν τα 12 και όχι τα 15 έτη, κατάχρηση ανηλίκων σε γενετήσιες πράξεις και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., της σύλληψης είχε προηγηθεί καταγγελία 14χρονης κοπέλας και των γονέων της, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής βόλεϊ σε σύλλογο, προέβη τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022 σε κατ΄ επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη. Παράλληλα, από τον Μάιο του 2022 κάνοντας χρήση προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή. επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις.