Σύμφωνα με το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και τα τελευταία αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε επιβεβαίωσαν τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του
Το αργότερο αύριο Πέμπτη θα ανακοινωθεί η απόφαση για την τύχη της μικρής λευκής τίγρης, που βρέθηκε παράλυτη και ημιθανής την Καθαρά Δευτέρα σε κάδο απορριμμάτων έξω από το Αττικό Πάρκο, όπως ενημέρωσε σε ανάρτησή της στο Facebook η «Νέμεσις - Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι».
Ο κύκλος των εξετάσεων για το λευκό τιγράκι έκλεισε, με τελευταία τη βιοψία της οποίας το αποτέλεσμα έχει βγει. «Η 12 Μελής επιστημονική επιτροπή έστειλε ήδη το πόρισμά της στο ΥΠΕΝ, με ομόφωνη άποψη για το τι πρέπει να γίνει με γνώμονα τα επιστημονικά ευρήματα και το καλο του ζώου» αναφέρει η Οργάνωση σε ανάρτησή της στο Facebook. Η οργάνωση ξεκαθαρίζει ότι «οι φιλοζωοι πολίτες πάντα θα πρέπει να λειτουργούν με γνώμονα το τι είναι το ωφέλιμο για ένα ζώο, λαμβάνοντας υπόψη τους την επιστήμη και όχι το δικό τους συναίσθημα».
«Αυτή η τραγική ιστορία δε πρέπει να μείνει μόνο στα συναισθήματα του πόνου ψυχής και της θλίψης, αλλά να οδηγήσει τη Πολιτεία και τις Αρχές στη πάταξη του παράνομου εμπορίου άγριας και ήμερης ζωής που εδώ και χρόνια γίνεται στη χώρα μας, κάτω από τη μύτη των αδιάφορων ελεγκτικών αρχών» τονίζεται.
Οι άνθρωποι του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου το περιέθαλψαν και το τιγράκι υπεβλήθη χθες σε εκτεταμένες διαγνωστικές εξετάσεις - μαγνητική και αξονική τομογραφία - σε εξειδικευμένο κέντρο, οι οποίες επιβεβαίωσαν την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, μέσω ανάρτησης στο Facebook, επισημαίνει πως η κατάσταση της υγείας της μικρής τίγρης παραμένει σοβαρή, πονάει και δεν μπορεί να τραφεί μόνη της.
«Τα αποτελέσματα των εξετάσεων επιβεβαίωσαν τις αρχικές εκτιμήσεις για την σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του, καθώς διαπιστώθηκαν τόσο γενετικές δυσμορφίες, όσο και επίκτητες από το λανθασμένο τρόπο διαχείρισης του. Το νεαρό ζώο αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, τη λεκάνη, τα πλευρά, καθώς και σε πολλά οστά που περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό και κάνουν επώδυνη την κινητικότητά του. Παράλληλα, λόγω του παραμορφωμένου σκελετού, συμπιέζονται κάποια όργανα, δυσχεραίνοντας έτσι ακόμα και τη λήψη τροφής ή την αναπνοή του. Το νεαρό ζώο, καθώς δεν μπορεί να τραφεί μόνο του, τρέφεται με τη βοήθεια των φροντιστών μας και έχει πάρει (μόλις) 1 κιλό» αναφέρεται.
Το πανέμορφο τιγράκι δυστυχώς δεν έχει πολλές ελπίδες να ζήσει, όπως είχε δηλώσει πριν τις εξετάσεις ο διευθυντής του πάρκου, Ζαν Ζακ Λε Σουέρ.