Λαγκαδάς: Παραλίγο τραγωδία από πτώση σκίαστρου σε παιδική χαρά

Λαγκαδάς: Παραλίγο τραγωδία από πτώση σκίαστρου σε παιδική χαρά

Αποκολλήθηκαν τα σίδερα από τους ισχυρούς ανέμους - Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν στο σημείο παιδιά και γονείς

Ενδεχόμενη τραγωδία αποφεύχθηκε από θαύμα σε παιδική χαρά στο Μπίλλειο στον Λαγκαδά, όταν αποκολλήθηκαν τα σίδερα από το σκίαστρο στο κιόσκι, αλλά ευτυχώς στο σημείο δεν υπήρχαν παιδιά και γονείς.

Για τα προβλήματα στη συγκεκριμένη παιδική χαρά έχει ενημερωθεί ο Δήμαρχος Λαγκαδά από τον Ιούλιο του 2022, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ3. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη 28 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι, όταν λόγω ισχυρών ανέμων αποκολλήθηκαν τα σίδερα που συγκρατούσαν το σκίαστρο στο κιόσκι όπου συνήθως κάθονται οι γονείς. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η εταιρεία κατασκευής και περιέφραξε το σημείο.

Η αντιδήμαρχος Λαγκαδά, Άννα Σαρίκου, δήλωσε στην ΕΡΤ3, ότι η παιδική χαρά είναι καταλληλη προς χρήση και πληροί ολες τις προδιαγραφές, αλλά δεν έχει ακόμη άδεια. Έχει καταρτιστεί ο σχετικός φάκελος και η διαδικασία αδειοδότησης είναι τυπική, αλλά καθυστερεί λόγω υποστελέχωσης των υπηρεσιών. Στο Δήμο Λαγκαδά υπάρχουν 43 πιστοποιημένες παιδικές χαρές και 19 αδειοδοτημένες, οι οποίες πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο.