Τι θα πάθουμε αν πίνουμε νερό από το ίδιο ποτήρι για μια εβδομάδα

Τι θα πάθουμε αν πίνουμε νερό από το ίδιο ποτήρι για μια εβδομάδα

Ώρα να κόψουμε αυτή την κάκιστη συνήθεια

Μήπως έχουμε ένα αγαπημένο ποτήρι για να πίνουμε το νεράκι μας, το οποίο χρησιμοποιούμε για μέρες, χωρίς να μπούμε στον κόπο να το πλύνουμε;

Σύμφωνα με τους γιατρούς, αν δεν πλένουμε το ποτήρι μας σε ημερήσια βάση, κινδυνεύομε από έναν εξαιρετικά μεταδοτικό ιό, γνωστό ως Norovirus, ο οποίος προκαλεί εμετό και διάρροια και μπορεί να επιβιώσει σε ένα άπλυτο ποτήρι για διάστημα μεγαλύτερο από μια εβδομάδα.

Πέρα από το να πίνουμε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα, είναι εξίσου σημαντικό να βεβαιωθούμε ότι δεν εκθέτουμε τον οργανισμό μας σε επιβλαβή βακτήρια, επειδή χρησιμοποιούμε βρώμικα ποτήρια.

Είτε χρησιμοποιούμε επαναγεμιζόμενο μπουκάλι, είτε προτιμάμε να πίνουμε νερό από ένα κανονικό ποτήρι, το να μην πλένουμε τα σκεύη μας ανάμεσα στα γεμίσματα αποτελεί μια ευρέως διαδεδομένη πρακτική, που δυστυχώς συνηθίζεται σε πολλά νοικοκυριά.

Αν επιθυμούμε να αποτρέψουμε τη συσσώρευση των παθογόνων μικροοργανισμών, είναι σημαντικό να πλένουμε τα ποτήρια μας συχνά, χρησιμοποιώντας μάλιστα και σαπούνι, όχι μόνο νερό.