Τραγωδία στα Τέμπη: Αγωνία για τους τρεις τραυματίες που εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη ΜΕΘ

Τραγωδία στα Τέμπη: Αγωνία για τους τρεις τραυματίες που εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη ΜΕΘ

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 22χρονος φοιτητής Γεράσιμος Γεωργιάδης - Διασωληνωμένη παραμένει η φοιτήτρια Ανυσία Λιούρη - Αποσωληνώθηκε η σύντροφος του Βάιου Βλάχου

Τρία άτομα εξακολουθούν να δίνουν μάχη για τη ζωή στην ΜΕΘ μετά την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, με τον 22χρονο φοιτητή από το Βόλο, Γεράσιμο Γεωργιάδη, να εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η γιαγιά του νεαρού, ο οποίος είνει ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας InterCity 62, μιλώντας στην εκπομπή Live News είπε, ότι ο εγγονός της παραμένει διασωληνωμένος και πως οι γιατροί υπερβάλλουν εαυτούς για να τον σώσουν. «Τα ίδια είναι. Ο Θεός να δώσει και η Παναγίτσα. Ο Θεός και η Παναγίτσα να δώσει. Περιμένουν να δουν βελτίωση, για να μας μιλήσουν» είπε χαρακτηριστικά.

Ο 22χρονος είναι ο μοναδικός που επέζησε από το πρώτο βαγόνι και αυτό γιατί την ώρα της σύγκρουσης εκσφενδονίστηκε από το παράθυρο. Οι διασώστες τον βρήκαν αρκετά μέτρα μακριά από τις σιδηροδρομικές γραμμές με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μέχρι σήμερα έχει υποβληθεί σε δύο εγχειρήσεις.

Αποσωληνώθηκε η σύντροφος του Βάιου Βλάχου

Στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας παραμένει για 16η ημέρα και η Δάφνη, η σύντροφος του αδικοχαμένου Βάιου Βλάχου, που ταξίδευαν μαζί εκείνη τη νύχτα με τη μοιραία αμαξοστοιχία. «Ένας από τους διασώστες βρήκε την κοπέλα του αδελφού μου, η οποία ήταν εκτοξευμένη έξω από το τρένο, με πολλά χτυπήματα και ήταν μαζί και με το σκυλάκι της. Ήταν έξω από το τρένο», λέει ο αδερφός του άτυχου 34χρονου.

Το σκυλάκι τους που το έπαιρναν παντού μαζί τους, επέζησε. Ομοίως και η Δάφνη που δίνει δύο εβδομάδες τώρα σκληρή μάχη στη ΜΕΘ, με τους γιατρούς να καταφέρνουν να την αποσωληνώσουν. «Είναι ακόμα στη ΜΕΘ. Κανένας ασθενής δεν είναι σταθερός, όταν μιλάμε για εντατική. Ακόμα περιμένουμε και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός του Βάιου. Η Δάφνη παλεύει για τη ζωή της, μη γνωρίζοντας πως ο επί σειρά ετών σύντροφός της δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Σταθερή η κατάσταση της Ανυσίας

Την ίδια ώρα, σύσσωμο το ιατρικό προσωπικό στην Α΄ ΜΕΘ Εγκαυμάτων του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται πάνω στην 26χρονη Ανυσία Λιούρη, τη νεαρή φοιτήτρια με καταγωγή από τη Σάμο, που βρίσκεται για 16η ημέρα διασωληνωμένη. «Το κοριτσάκι έχει εγκαύματα 28% και έχει τραύματα στο κεφάλι, τον θώρακα, την σπονδυλική στήλη. Οι ειδικοί μας, ό,τι καλύτερο έχει το νοσοκομείο, βρίσκονται πάνω από το κεφάλι της, νευροχειρουργοί, θωρακοχειρουργοί, χειρουργοί, ορθοπεδικοί» λέει ο διευθυντής της ΜΕΘ, Νίκος Καπραβέλος.

Οι γιατροί κέρδισαν την πρώτη μάχη να σταθεροποιήσουν την κατάστασή της, ωστόσο ο δρόμος είναι μακρύς και επίπονος για πολυτραυματίες σαν την Ανυσία, καθώς όπως λέει ο πατέρας της «είναι ακόμα διασωληνωμένη και σε καταστολή. Είναι πολυτραυματίας και με εγκαύματα, αλλά έχουμε πολλές ελπίδες να ζήσει». Η 26χρονη Ανυσία σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει ήδη πάρει πτυχίο ως αρχαιολόγος από το ΑΠΘ και κάνει μεταπτυχιακό στη μουσειολογία. «Ήρθε Αθήνα για να περάσουμε μαζί το τριήμερο και να επισκεφτούμε κάποια μουσεία και γύρναγε πίσω Θεσσαλονίκη» λέει ο πατέρας της.

Ο Κώστας Λιούρης ο οποίος ήταν επί 10 χρόνια λιμενάρχης στο Καρλόβασι της Σάμου, πληροφορήθηκε από τους διασώστες, πως η κόρη του επέβαινε στο δεύτερο βαγόνι και με τη σύγκρουση είτε εκσφενδονίστηκε από το τρένο ή κάποιος συνεπιβάτης της την έβγαλε έξω και έτσι επέζησε.