Σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη: Απολογείται στον ανακριτή ο σταθμάρχης της Λάρισας

Σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη: Απολογείται στον ανακριτή ο σταθμάρχης της Λάρισας

«Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου…» φέρεται να είπε μετά τη σύλληψή του - Ταυτοποιήθηκε ένας ακόμη νεκρός

Ενώπιον του ανακριτή έχει οδηγηθεί ήδη το πρωί της Κυριακής προκειμένου να απολογηθεί ο σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για την σιδηροδρομική τραγωδία με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη, καθώς χθες ο συνήγορός του πήρε προθεσμία, αφού όπως υποστήριξε ότι «υπήρξαν νέα στοιχεία».

Ο κατηγορούμενος φέρεται να ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά τη σύλληψή του. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, φέρεται να ψέλλισε σε όσους τον είδαν: «Κουβαλάω 35 φέρετρα στην πλάτη μου…». Ο 59χρονος κατηγορούμενος δεν απολογήθηκε στον ανακριτή, αλλά ζήτησε νέα προθεσμία για αύριο Κυριακή, ώστε να προετοιμάσει την απολογία του, βάσει των νέων δεδομένων που έχουν προκύψει στην έρευνα. Σύμφωνα με τον συνήγορό του σταθμάρχη, Στέφανο Παντζαρτζίδη, «είναι στοιχεία καθοριστικά και έπρεπε να ζητήσουμε νέα προθεσμία, ώστε να τα μελετήσουμε και να τα αξιολογήσουμε».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στο ηχητικό ντοκουμέντο που αποτυπώνει την επικοινωνία του σταθμάρχη με το μηχανοδηγό του μοιραίου τρένου και του κλειδούχου, δεν ακούγονται τρεις, αλλά τέσσερις φωνές. Ο δεύτερος μηχανοδηγός που ακούγεται στη συνομιλία, δεν είναι ο μηχανοδηγός του μοιραίου InterCity 62, αλλά τρένου από Λάρισα για Βόλο και μιλάει στον μηχανοδηγό που είναι από τον Βόλο.

«Την ίδια μέρα είχε ξανακάνει λάθος»

Εν τω μεταξύ, μία νέα καταγγελία για τον 59χρονο κατηγορούμενο επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη θέση του. Σύμφωνα με πρώην σταθμάρχη Βόλου, ο σταθμάρχης Λάρισας το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου και μάλιστα την τελευταία ώρα πριν από τη φονική σύγκρουση, έκανε το ίδιο λάθος με άλλη αμαξοστοιχία. «Την ίδια μέρα έγινε αυτό το ολέθριο πάλι λάθος. Ίσως και από αυτή τη σύγχυση να ακολούθησε και η δεύτερη σύγχυση, λόγω της απειρίας του» τόνισε ο πρώην σταθμάρχης Βόλου, Γιώργος Αποστολέρης.

Ταυτοποιήθηκε ένας ακόμη νεκρός

Στο μεταξύ, ένας ακόμη νεκρός ταυτοποιήθηκε από την εξέταση δειγμάτων στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ταυτοποιημένων θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη στα 55, σύμφωνα με την Αστυνομία που διενεργεί το μακάβριο έργο της αναγνώρισης. Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών είναι μέχρι στιγμής 57.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., υπάρχουν και δύο δείγματα βιολογικού υλικού, από αυτό που έχουν δώσει συγγενείς, τα οποία δεν ταιριάζουν με αυτά των νεκρών. Αυτό δεν αποκλείεται να διαφοροποιήσει λίγο τον τελικό αριθμό των θυμάτων, αλλά ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της εργαστηριακής έρευνας, καθώς από την Πυροσβεστική εστάλη και άλλο δείγμα από τον τόπο του δυστυχήματος. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, πρόκειται για ανθρώπινο μέλος που εντοπίστηκε κατά την μετακίνηση της μηχανής της εμπορικής αμαξοστοιχίας το βράδυ της Παρασκευής.