Οι φιλοβασιλικοί άνοιξαν βιβλίο συλλυπητηρίων στο Ίντερνετ και κάποιοι κάνουν και ευχές παλινόρθωσης
Υπάρχουν ακόμα νοσταλγοί του παρελθόντος και του βασιλιά, παρότι το πολιτειακό ζήτημα για την Ελλάδα έχει κλείσει το 1974 με το δημοψήφισμα. Μάλιστα, υπάρχουν κάποιες βασιλόφρονες Ενώσεις που προετοιμάζονται για την παρουσία τους στην κηδεία της Δευτέρας του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ.
Αίσθηση προκαλεί η εικόνα σε κτίριο στα Γιαννιτσά με δύο σημαίες, μία βαμμένη στον τοίχο και μία ριγμένη άκομψα στα κάγκελα. Και οι δύο με το στέμμα. Αν και είναι σε δημόσια θέα, όλοι στην περιοχή, φαίνεται πως έχουν εξοικειωθεί με το θέμα.
Τα γραφεία είναι στα Γιαννιτσά και αυτό το γραφείο αυτοπροσδιορίζεται ως το παράρτημα Γιαννιτσών της Βασιλικής Ένωσης που έχει την μορφή συλλόγου.
Είναι φωτογραφίες του τέως αλλά και όλης της οικογένειας οι οποίες δεν είναι όλες κρεμασμένες καθώς οι τοίχοι δεν φτάνουν. Το ενδιαφέρον είναι πως ο τέως βασιλιάς δείχνει να έχει αποδεχτεί την ύπαρξη του συλλόγου υποστήριξης του, με την αυτοπρόσωπη παρουσία του στον σύλλογο. Εκεί που υπάρχει ακόμα και ξύλινος θρόνος, αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εκπομπής «Live News».
Βιβλίο συλλυπητηρίων στο Ίντερνετ
Την ίδια ώρα, στο ίντερνετ τα συλλυπητήρια σε φιλοβασιλική σελίδα πέφτουν βροχή και ερικά από αυτά είναι τα εξής:
«Εμείς, Βασιλιά μας θα είμαστε σε κάθε σημείο της πομπής σου. Να σε ράνουμε με λουλούδια και συγγνώμες. Στην Μητρόπολη, να σε κλάψουμε, να κλάψουμε την κατάντια της Ελλάδας, που ήταν σπουδαία, αλλά την σπίλωσαν».
«Μαζί σας μεγάλωσα με βασιλιά και λυπάμαι γιατί δεν μπορώ να πάω για να προσκυνήσω. Καλό ταξίδι μεγαλειότατε».
«Από Πάτρα!! Θα είμαστε εκεί».
«Όλοι θα κατέβουμε για την κηδεία. Κι ελπίζω να βάλουμε μυαλό και σε λίγους μήνες να ανταποδώσουμε στον Μητσοτάκη την αρνητική ψήφο».
Και ευχές παλινόρθωσης
Μόνο που κάποιοι δεν αρκούνται στα συλλυπητήρια αλλά προχωράνε και σε ευχές παλινόρθωσης.
«Θέλω να τονίσω ότι είναι στο χέρι μας και είναι η ευκαιρία μας να γυρίσει η Βασιλεία στην Ελλάδα. Πρέπει να δημιουργηθεί πλέον Σωματείο Ελλήνων Βασιλικών που να έχει ΕΝΕΡΓΟ ρόλο».
«Ευτυχώς που υπάρχει και ο διάδοχος Παύλος και ευελπιστούμε σύντομα στην ενθρόνισή του».
«Ο νέος Δούκας της Σπάρτης, Κωνσταντίνος-Αλέξιος»
«Αρνούνταν το λαϊκό προσκύνημα γιατί φοβήθηκαν μην γίνει η στέψη του Παύλου Β’ σε βασιλιά της Ελλάδας»
Είναι άνθρωποι που νιώθουν την ανάγκη να εκφραστούν και μάλιστα δημόσια. Τώρα μένει να υπολογιστεί αν θα πάνε και στην κηδεία πραγματοποιώντας λαϊκό προσκύνημα.