Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 8ος ανήλικος κατηγορούμενος

Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 8ος ανήλικος κατηγορούμενος

Προφυλακιστέοι έχουν κριθεί μέχρι στιγμής άλλοι έξι ανήλικοι και ένας έχει αφεθεί ελεύθερος επίσης με περιοριστικούς όρους

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του σήμερα στον ανακριτή ανηλίκων ο 15χρονος, 8ος κατηγορούμενος από την παρέα ανηλίκων που κατηγορούνται για κατ’εξακολούθηση ομαδικό βιασμό του 15χρονου συμμαθητή τους στο Ίλιον.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο 15χρονος συνοδευόταν από τρεις δικηγόρους και φέρεται να είπε στην απολογία του: "Καταδικάζω απερίφραστα τα περιστατικά βίας που έγιναν εις βάρος του θύματος. Ουδέποτε ήμουν παρών σε κάποιο από αυτά, ούτε γνώριζα το παραμικρό. Γι’ αυτό και δεν εμφανίζομαι σε κανένα βίντεο, ούτε υπάρχει καμία συνομιλία μου με κάποιον από τους εμπλεκόμενους".

Υπενθυμίζεται, ότι από τους επτά κατηγορούμενους που είχαν απολογηθεί μέχρι στιγμής για την υπόθεση, οι έξι έχουν κριθεί προφυλακιστέοι, ενώ ο έβδομος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του. Οι κατηγορούμενοι για τον κατ' εξακολούθηση βιασμό φέρονται να είχαν συστήσει, μαζί με μαθητές από άλλο σχολείο της Δυτικής Αττικής, μια συμμορία με μερικές από τις «δραστηριότητές» τους να αφορούσαν ναρκωτικά, όπλα και οπαδικές επιδρομές, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η καταγγελία για τον ομαδικό βιασμό του 15χρονου έγινε, όταν ένα από τα βίντεο που τραβούσαν οι φερόμενοι δράστες, έπεσε στα χέρια ενός κοριτσιού, το οποίο ενημέρωσε έναν φίλο της, που γνώριζε τους γονείς του 15χρονου. Τους το είπε αμέσως, εκείνοι προσέγγισαν το παιδί τους και ο 15χρονος τους αποκάλυψε, όσα μαρτυρικά περνούσε. Ο 15χρονος δε γνώριζε καν, ότι οι φερόμενοι δράστες διακινούσαν βίντεο με τα βασανιστήρια, στον οποία τον υπέβαλαν.