Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: «Προϊόν μιμητισμού από οπαδικό βίντεο στο διαδίκτυο όσα έγιναν»

Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: «Προϊόν μιμητισμού από οπαδικό βίντεο στο διαδίκτυο όσα έγιναν»

Τι υποστηρίζει ο 8ος κατηγορούμενος που έχει πάρει προθεσμία να απολογηθεί στις 9 Ιανουαρίου για τις αποτρόπαιες πράξεις της παρέας ανηλίκων

Μία άλλη εκδοχή για τον λόγο της βάναυσης σεξουαλικής κακοποιήσης του 15χρονου αγοριού στο Ίλιον έδωσε ένας από τους οκτώ κατηγορούμενους ανήλικους, έξι εκ των οποίων έχουν ήδη προφυλακιστεί, ένας έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους επειδή δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους, ενώ ο τελευταίος έχει πάρει προθεσμία να απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας στις 9 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, ο 8ος κατηγορούμενος που πήρε προθεσμία να απολογηθεί, μιλώντας στον Alpha υποστήριξε, ότι όσα έκαναν ο ίδιος και οι άλλοι επτά κατηγορούμενοι στον 15χρονο, ήταν πράξη μιμητισμού ενός βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, στο οποίο οπαδός μίας ποδοσφαιρικής ομάδας υπέστη παρόμοια κακοποίηση από οπαδούς άλλης ομάδας. Ο ίδιος έχει υποστηρίξει, ότι στο πρώτο περιστατικό κακοποίησης του 15χρονου ο ίδιος δεν ήταν παρών, ωστόσο παραδέχεται μιλώντας στην Ρένα Κουβελιώτη, ότι είδε το βίντεο από αυτό και αποκαλύπτει, ότι σε αυτό ακούγονται οπαδικά συνθήματα, όχι όμως και στο βίντεο της δεύτερης κακοποίησης του ανηλίκου, στην οποία ήταν παρών, αλλά όπως ισχυρίζεται, δεν συμμετείχε στις αποτρόπαιες πράξεις.

«Η αιτία (σ.σ. του βιασμού του 15χρονου) προέρχεται από ένα βίντεο, που κυκλοφορεί στο YouTube, που είναι οπαδοί μιας ομάδας, που ρίχνουν δύο οπαδούς μιας αντίπαλης ομάδας τους ξυλοκοπάνε και τους φωνάζουνε "δυτική αλητεία" και μετά τους βρίζουνε και τους ξυλοκοπάνε» λέει αρχικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, στο βίντεο αυτό οι δράστες βιάζουν στη συνέχεια χρησιμοποιώντας αντικείμενα τα δύο θύματα και το ίδιο όπως λέει, έκανε και η παρέα των ανηλίκων στο Ίλιον στον 15χρονο συμμαθητή τους, ως πράξη μιμητισμού.