Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Απολογούνται αύριο Τρίτη άλλοι δύο κατηγορούμενοι ανήλικοι

Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Απολογούνται αύριο Τρίτη άλλοι δύο κατηγορούμενοι ανήλικοι

Αναμένεται η έκδοση και νέων ενταλμάτων σύλληψης, ανάμεσά τους και για τέσσερα κορίτσια - Ένας ακόμη κατηγορούμενος φέρεται να διέφυγε στην Αλβανία

Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών σχετικά με την φρικιαστική υπόθεση του ομαδικού βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον.

Αύριο Τρίτη 27 Δεκεμβρίου θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτή δύο από τους κατηγορούμενους ανήλικους, οι οποίοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία την περασμένη Παρασκευή προκειμένου να απολογηθούν. Από τους υπόλοιπους τέσσερις για τους οποίους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, οι τρεις κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ ο ένας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς δεν έχει ακόμη συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του. Ακόμα δύο ανήλικοι έχουν ταυτοποιηθεί και αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και για εκείνους. Από αυτούς ο ένας παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις Αρχές μαζί με τον δικηγόρο του, όμως δε συνελήφθη, καθώς είχε λήξει το αυτόφωρο.

Ο δεύτερος δεν έχει εντοπιστεί ακόμα και εκτιμάται, ότι ίσως έχει διαφύγει από τη χώρα και πιθανότατα βρίσκεται στην Αλβανία, απ' όπου κατάγεται. Για τον συγκεκριμένο ανήλικο, ηλικίας 16 ετών, το 15χρονο θύμα φέρεται να κατέθεσε, πως είχε βασικό ρόλο στην υπόθεση, καθώς ήταν εκείνος που διαμοίραζε τα βίντεο, ενώ σε ένα από αυτά είχε καταγραφεί και ο ίδιος να τον χτυπάει. Πηγαίνει σε διαφορετικό σχολείο με τον 15χρονο, ήταν όμως στην ίδια τάξη στο φροντιστήριο.

Στο «στόχαστρο» έχουν μπει και τέσσερα ανήλικα κορίτσια, τα οποία με βάση την κατάθεση του 15χρονου φέρεται να βρίσκονταν μπροστά τη στιγμή του ομαδικού βιασμού του και της καταγραφής του σε βίντεο από κινητά τηλέφωνα και τα οποία όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα, προκειμένου να αποτρέψουν τη φρικιαστική πράξη, αλλά φέρονται να συμμετείχαν στον διαμοιρασμό των επίμαχων βίντεο.

Οι αρχές έχουν στα χέρια τους τουλάχιστον δύο βίντεο, που έχουν καταγράψει ανήλικοι και τα εξετάζουν προσεκτικά. Ο δικηγόρος του ενός ωστόσο έβαλε στη συζήτηση το ζήτημα, οι φρικιαστικές πράξεις να μην είχαν να κάνουν με σεξουαλικό πειραματισμό, όπως υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι ανήλικοι, αλλά με οπαδικά θέματα. Συγκεκριμένα, στέκεται σε δύο φράσεις που ακούγονται στο βίντεο, αφήνοντας να εννοηθεί, ότι έχει να κάνει με οπαδικά αντίποινα, με συμπλοκές που έχουν γίνει κατά το παρελθόν, με ένα περιστατικό πριν από αρκετές δεκαετίες, που είχε γίνει σύνθημα, όπου ένας οπαδός τότε είχε «τιμωρηθεί» από τους οπαδούς άλλης ομάδας με ομαδικό βιασμό.