Ηλιούπολη: Ένοχος για trafficking, αθώος για βιασμό ο αστυνομικός της 19χρονης – Eλεύθερος επειδή έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση

Ηλιούπολη: Ένοχος για trafficking, αθώος για βιασμό ο αστυνομικός της 19χρονης – Eλεύθερος επειδή έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο για εμπορία ανθρώπου και τον πρώην σύντροφό της, ενώ αθώωσε τον πατέρα της

Ένοχος με οριακή πλειοψηφία με ψήφους 4 έναντι 3 για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπου κρίθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο αστυνομικός, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο για την υπόθεση traffiking με θύμα μια 19χρονη κοπέλα στην Ηλιούπολη.

Οι δικαστές αθώωσαν τον κατηγορούμενο από τα αδικήματα του βιασμού σε βάρος της 19χρονης, της εμπορίας ανθρώπου σε βάρος μιας ακόμα 25χρονης κοπέλας, της διακίνησης ναρκωτικών και της οπλοφορίας και οπλοχρησία. Το δικαστήριο έκρινε επίσης ένοχο για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπου κατά πλειοψηφία, με ψήφους 5-2, τον πρώην σύντροφό της, ενώ κήρυξαν και πάλι κατά πλειοψηφία, με ψήφους 6-1, αθώο τον πατέρα της κοπέλας.

Κατα τη εκφώνηση της απόφασης προκλήθηκαν σφοδροτατες αντιδράσεις με αποτέλεσμα να μπουν δυνάμεις των ΜΑΤ μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Εκτός φυλακής ο αστυνομικός

Eκτός φυλακής ο αστυνομικός που κρίθηκε ένοχος για εμπορία ανθρώπου σε βάρος της δεκαεννιάχρονης κοπέλας στην Ηλιούπολη. Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα γεγονός που σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος θα αφεθεί ελεύθερος με βάση της δικαστική απόφαση.