Ζαλίζει το χαρτοφυλάκιο... real estate της οργάνωσης με περισσότερα από 280 ακίνητα συνολικής αξίας περίπου 25 εκατ. ευρώ και οι τραπεζικοί λογαριασμοί με τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις έρευνες των Αρχών στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» και των προσώπων που εμπλέκονται σε αυτήν.
Μετά τις αποκαλύψεις ότι το πρωί της Δευτέρας δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου, της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή, αλλά και στενών συγγενών τους, η Οικονομική Αστυνομία προχώρησε σε έφοδο στα σπίτια της οικογένειας σε Ραφήνα, Κολωνό και Βραυρώνα. Μάλιστα, στο σπίτι στον Κολωνό ήταν παρών και ο πατέρας Αντώνιος. Από εκεί, σύμφωνα με το Mega, οι Αρχές πήραν ένα χρηματοκιβώτιο, το οποίο περιείχε στοιχεία, που θα εξεταστούν τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές προέβησαν σε αυτήν την κίνηση μετά και την έγγραφη επιβεβαίωση τράπεζας, ότι η πρεσβυτέρα επισκέφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα υποκατάστημά της, για να πάρει το περιεχόμενο της θυρίδας της. Στο στόχαστρο των στελεχών της Οικονομικής Αστυνομίας βρίσκονται και τρία σπίτια του πατέρα Αντώνιου και της πρεβυτέρας, στα ομοία εκτιμάται ότι μπορεί να υπάρχουν πειστήρια για τις οικονομικές συναλλαγές τόσο της ΜΚΟ, όσο και των πρώην διαχειριστών της.
Αποταμιεύσεις που… ζαλίζουν
Την ίδια ώρα και όσο προχωρά ο οικονομικός έλεγχος, έρχονται στην επιφάνεια τα τεράστια ποσά που διατηρούν στους λογαριασμούς τους ο πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα, αλλά και η «Κιβωτός». Όπως έχει προκύψει, η Σταματία Γεωργαντή έχει μεταξύ άλλων στην κατοχή της δύο θυρίδες, μία στην Εθνική Τράπεζα και μία στην Alpha Bank. Σε τέσσερις κοινούς λογαριασμούς που διαθέτει με τον πατέρα Αντώνιο, το ζεύγος έχει συγκεντρώσει ούτε λίγο, ούτε πολύ, το συνολικό ποσό των 300.000 ευρώ, το οποίο έχει δεσμευτεί. Αλλά και η μητέρα του πάτερ Αντώνιου διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό με 60.000 ευρώ, ενώ η ίδια έχει στο όνομά της και θυρίδα σε τράπεζα στην Χίο.
Σοκ ωστόσο προκαλεί το ποσό που συγκεντρώνεται σε λογαριασμούς, που είναι στο όνομα της «Κιβωτού του Κόσμου». Σύμφωνα με τα στοιχεία, που μέχρι στιγμής έχουν στείλει οι τράπεζες, η Οργάνωση έχει σε λογαριασμούς της 10.000.000 ευρώ, ποσό που προκαλεί ερωτήματα για την οικονομική διαχείριση τόσο των οικονομικών δωρεών, όσο και των ακινήτων.
Δεκάδες ακίνητα δωρεές στην «Κιβωτό» στα αζήτητα
«Ζαλάδα» προκαλεί και το τεράστιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της «Κιβωτού του Κόσμου», καθώς στην κυριότητα της Οργάνωσης έχουν περάσει μέσα σε περίπου 10 χρόνια περισσότερα από 280 ακίνητα, κάποια από αυτά σε περιοχές-φιλέτα, όπως στη Γλυφάδας και την Πεύκη, με την αξία τους να υπολογίζεται στα περίπου 25 εκατ. ευρώ. Η «Κιβωτός» έχει στην κατοχή της, μεταξύ άλλων:
– Διαμέρισμα στου Ζωγράφου
– Διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια
– Διαμέρισμα στην Σκάλα Ωρωπού
– Δύο διαμερίσματα στο Άργος
– Δύο διαμερίσματα στην Γλυφάδα
– Οικόπεδο 567 τ.μ. στην Ζωφριά
– Οικόπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια
– Γεωτεμάχιο στο Αργολικό
Ωστόσο, αρκετά από αυτά παραμένουν -για άγνωστο λόγο- αναξιοποίητα. Όπως διαμέρισμα στην Ηλιούπολη, το οποίο πέρασε στην Οργάνωση από κληρονομιά. Τα πάντα είναι κλειστά και οι λογαριασμοί ξεχασμένοι στην πόρτα. Στη Γλυφάδα άλλα δύο διαμερίσματα που έχουν δοθεί στην «Κιβωτό», παραμένουν αναξιοποίητα, με τη διαχειρίστρια της πολυκατοικίας να δηλώνει, πως δεν πληρώνονται ούτε τα κοινόχρηστα.
«Φύλλο και φτερό» τα συμβόλαια των ακινήτων
Ο Θεόδωρος Αποστόλου, πατέρας παιδιού ΑμΕΑ, προχώρησε σε δωρεά ορόφου κτιρίου 2.742 τ.μ. στον Κηφισό, με αντάλλαγμα να φιλοξενηθεί το παιδί του στη δομή, όταν εκείνος θα έφευγε από τη ζωή. Αφού έκανε τη δωρεά, του ζήτησαν, όπως καταγγέλλει, την παραχώρηση όλου του κτιρίου και τον ενημέρωσαν, ότι τελικά δεν μπορούσαν να δεχτούν τον γιο του. «Μου επεσήμαναν, ότι το ίδρυμα είναι για παιδιά του δρόμου, μονογονεϊκών οικογενειών και άπορα» όπως λέει ο ίδιος.
Στα υποθηκοφυλακεία την ίδια ώρα γίνονται «φύλλο και φτερό» τα συμβόλαια ακινήτων που άλλαξαν χέρια τα τελευταία χρόνια. Στο καταστατικό της «Κιβωτού» αναφέρεται και μια μεζονέτα στη Ραφήνα, στο κουδούνι της οποίας αναγράφεται το όνομα της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή. Η μεζονέτα δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ ως σπίτι της Οργάνωσης. Το ζητούμενο είναι, αν αγοράστηκε με χρήματα της ΜΚΟ, δηλαδή με χρήματα χορηγιών και δωρεών.
Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχει μπει μία ακόμη μεζονέτα στην Βραυρώνα, που φαίνεται να αγοράστηκε από τον πατέρα Αντώνιο και στη συνέχεια να πωλήθηκε στη μητέρα συνεργάτη του.