Αγρίνιο: Ιερόσυλοι άρπαξαν 30.000 ευρώ από χρηματοκιβώτιο εκκλησίας, τάματα και χρυσές λίρες

Αγρίνιο: Ιερόσυλοι άρπαξαν 30.000 ευρώ από χρηματοκιβώτιο εκκλησίας, τάματα και χρυσές λίρες

Συνελήφθη ένας 18χρονος Ρομά και αναζητούνται οι δύο συνεργοί του

Εξιχνιάστηκε μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης της Ασφάλειας Αγρινίου κλοπή χρηματικού ποσού ύψους 30.000 ευρώ που διαπράχθηκε πριν μια εβδομάδα στα γραφεία του Ιερού Ναού Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή σε βάρος ενός 18χρονου Ρομά, ο οποίος ταυτοποιήθηκε και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου. Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος στις 31-10-2022, ενεργώντας από κοινού με ακόμα δυο συνεργούς του, διέρρηξαν τα γραφεία της εκκλησίας και με την χρήση λοστού αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο, που βρισκόταν στο εσωτερικό του, το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ, κοσμήματα – τάματα και 15 χρυσές λίρες Αγγλίας.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου βρήκαν και κατέσχεσαν ένα διαρρηκτικό εργαλείο μήκους περίπου 30 εκατοστών. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του κατηγορούμενου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διακριβωθούν τα στοιχεία των συνεργών του.