Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Ο Μίχος διακινούσε πορνογραφικό υλικό της ανήλικης και σε live streaming

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Ο Μίχος διακινούσε πορνογραφικό υλικό της ανήλικης και σε live streaming

Γιατί καθυστερεί η συμπληρωματική κατάθεση του παιδιού

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον βιασμό και την σεξουαλική εκμετάλλευση της 12χρονης από τον Κολωνό από τον 53χρονο Ηλία Μίχο, ο οποίος φέρεται να διακινούσε πορνογραφικό υλικό της ανήλικης ακόμη και σε live streaming.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή Live News, ο Μίχος φέρεται να εκμεταλλευόταν την 12χρονη και μέσω διακίνησης πορνογραφικού υλικού με βίντεο, φωτογραφίες της, αλλά και μέσω live streaming. Ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης στον Κολωνό φέρεται να κέρδιζε χρήματα σε βάρος της ανήλικης, βάζοντας τη να κάνει αρρωστημένα πράγματα, πείθοντάς την ότι είναι φυσιολογικά και τα οποία καταγράφονταν με κάμερα και μεταδίδονταν σε live streaming. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή που επικαλέστηκε το Mega, φέρεται οι «ενδιαφερόμενοι» να πλήρωναν με Paysafe.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, η 12χρονη επιβεβαίωσε, ότι ο Ηλίας Μίχος είχε στην κατοχή του γυμνές φωτογραφίες της, της οποίες είτε τραβούσε ο ίδιος, είτε εξανάγκαζε το παιδί να τραβήξει. Το κορίτσι φέρεται να αποκάλυψε στους αστυνομικούς, ότι οι ενδιαφερόμενοι πλήρωναν από 20 έως 50 ευρώ για να τις αποκτήσουν. «Έβαζαν 20 και 25 ευρώ στην κάρτα της μαμάς μου για τις φωτογραφίες. Κάποιες φορές έβαζαν και 50 ευρώ», φέρεται να είπε σε μία από τις καταθέσεις της η ανήλικη.

«Οι άνδρες μού ζήταγαν το IBAN και το έδινε ο Μίχος. Κάποιοι έβαζαν χρήματα, επειδή τους είχε στείλει φωτογραφίες και βίντεο. Με κάποιους δεν είχα συναντηθεί ποτέ από κοντά. Απλά πλήρωναν για να παίρνουν φωτογραφίες», φέρεται να έχει υποστηρίξει το παιδί.

Γιατί καθυστερεί η συμπληρωματική κατάθεση της 12χρονης

Η 12χρονη αναμένεται να καταθέσει παρουσία παιδοψυχολόγου για τέταρτη φορά ενώπιον της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση, ανοίγοντας τον δρόμο για νέες συλλήψεις. Αυτό αναμενόταν να συμβεί σήμερα, ωστόσο η ανακρίτρια περιμένει από την ΕΛ.ΑΣ. την ολοκλήρωση της έρευνας και την πλήρη συλλογή των διαθέσιμων στοιχείων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.

Μόλις ολοκληρωθεί ο φάκελος των στοιχείων, η ανακρίτρια θα καλέσει την ανήλικη να αναγνωρίσει άλλα πρόσωπα, που εμπλέκονται στους βιασμούς της, προκειμένου να δώσει το πράσινο φως για νέα εντάλματα σύλληψης. Όπως τονίζεται από τους αρμοδίους, σε πρώτο πλάνο μπαίνει η ψυχική ηρεμία της 12χρονης γι’ αυτό και οι Αρχές περιμένουν την ολοκλήρωση του φακέλου της υπόθεσης, πριν την καλέσουν ξανά να καταθέσει.

Η τέταρτη κατά σειρά κατάθεση της ανήλικης θα γίνει παρουσία ειδικού παιδοψυχολόγου, καθώς η ανήλικη βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες σε κρίσιμη ψυχολογική κατάσταση, με την μητέρα της στη φυλακή και την ίδια με τα πέντε ανήλικα αδέλφια της να φιλοξενούνται στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Η παιδοψυχολόγος θα επεξεργαστεί τόσο τις ερωτήσεις της ανακρίτριας, όσο και αυτές των δικηγόρων των κατηγορουμένων, ώστε να η 12χρονη να έχει τη λιγότερη δυνατή ψυχολογική πίεση.

Έρευνες σε οίκους ανοχής

Επιπλέον, από τις Αρχές ερευνώνται οι ισχυρισμοί της 12χρονης για παρουσία της σε οίκο ανοχής, χωρίς να είναι γνωστό, αν πρόκειται για έναν ή περισσότερους χώρους. Έτσι, έρευνες γίνονται και σε άλλους οίκους ανοχής στην περιοχή του Κεραμεικού και όχι μόνο, πέρα από αυτόν που αναγνώρισε η 12χρονη, τους οποίους θα κληθεί να αναγνωρίσει σε φωτογραφίες στη συμπληρωματική της κατάθεση.