Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Πλήθος κόσμου στην κηδεία του – Τραγικές φιγούρες τα μέλη της οικογένειας του

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Πλήθος κόσμου στην κηδεία του – Τραγικές φιγούρες τα μέλη της οικογένειας του

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης για να αποχαιρετήσει τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών έπειτα από σκληρή μάχη που έδωσε με σπάνια μορφή καρκίνου τα τελευταία δύο χρόνια.

 

Τραγικές φιγούρες τα μέλη της οικογένειας του. Η αδερφή της γιαγιάς του Αλέξανδρου Νικολαΐδη δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της πάνω από το φέρετρο, ξεσπώντας σε κλάματα, ενώ ο θείος του λύγισε μιλώντας στους δημοσιογράφους για τον πολυαγαπημένο του ανιψιό, κάνοντας αναδρομή στις δεκάδες μάχες που έδωσε στα μεγαλύτερα τουρνουά του τάε κβο ντο σε όλη την Ευρώπη.

 

Εμφανώς συγκινημένοι εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στους κοντινούς ανθρώπους του Αλέξανδρου Νικολαΐδη οι δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης και δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης που θέλησαν να πουν το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο αθλητή.

 

«Παληκάρι μου, αετέ μου, πώς θα το περάσω αυτό αγόρι μου»

Υπό τους ήχους της μπάντας της Πυροσβεστικής, συγγενείς, φίλοι, συναθλητές και συνεργάτες τον αποχαιρέτησαν τον μαχητή της ζωής, Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

Ράγισαν καρδιές οι γονείς του και η σύζυγός του, Δώρα Τσαμπάζη, η οποία αποχαιρετά τον πατέρα των δύο ανήλικων παιδιών τους.

Ο πατέρας του με κλάματα στα μάτια φώναξε «παλικάρι μου, αετέ μου, πώς θα το περάσω αυτό αγόρι μου».

Μπαίνοντας στην εκκλησία η αδελφή του Αλέξανδρου Νικολαΐδη κατέρρευσε φωνάζοντας «αδελφέ μου, αχ αδελφέ μου», μη μπορώντας να αντέξει το τελευταίο «αντίο».

 

O Αλέξης Τσίπρας και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν το παρών στην κηδεία για να αποχαιρετίσουν τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

Μεταξύ άλλων, στεφάνια έχουν στείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, o αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η ομάδα του ΆΡΗ, του ΠΑΟΚ, ο σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, κ.α.